Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prins Laurent moet boeten

Het enfant terrible van de Belgische koninklijke familie moet een deel van zijn dotatie inleveren én stopte (al dan niet gedwongen) met Twitter. Het rommelt, tussen Laurent en zijn oudere broer koning Filip. Laurent bracht onlangs een bezoek aan een receptie voor het Chinese leger, en had daar ge...

Prins Laurent moet boeten

Het enfant terrible van de Belgische koninklijke familie moet een deel van zijn dotatie inleveren én stopte (al dan niet gedwongen) met Twitter. Het rommelt, tussen Laurent en zijn oudere broer koning Filip.

Laurent bracht onlangs een bezoek aan een receptie voor het Chinese leger, en had daar geen toestemming voor aangevraagd. Op Twitter deelde hij beelden waarop hij in zijn militaire uniform poseerde met Chinese militairen op de Chinese ambassade in Brussel. En dat mag dus niet zomaar.

Reputatie

Laurent heeft zich in het verleden wel vaker niets aangetrokken van de regels. Het leverde hem in België geen beste reputatie op. Daar lijkt ook zijn broer Filip het mee eens te zijn: hij ging niet in bezwaar toen de premier van België eerder deze week besloot Laurent een deel van zijn ‘jaarsalaris’ af te pakken. Hij moet tien procent van zijn 300.000 euro inleveren.

De koning pakt door

De koning zou al veel langer worstelen met het imago van zijn broer, en besloot vorig jaar dat de kinderen van Laurent niet langer de naam ‘Van België’ mogen dragen, om toekomstige schandalen te voorkomen. Of hij zijn broertje ook dwong om helemaal te stoppen met Twitter (zijn account is ergens in de laatste paar dagen helemaal van het internet verwijderd) is niet bekend.

Laurent met zijn vrouw Claire tijdens de nationale dag in België, juli 2017.