Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prins Harry wilde afstand doen van zijn koninklijke titel: 'Ik wilde een normaal leven leiden'

Het leven van een royal lijkt soms een sprookje, maar de Britse prins Harry laat steeds vaker blijken dat een koninklijk leven hem soms gestolen kan worden. Als twintiger dacht de prins er zelfs serieus over na om zijn bestaan als lid van de koninklijke familie op te geven. "Ik wilde eruit stappe...

Prins Harry wilde afstand doen van zijn koninklijke titel: 'Ik wilde een normaal leven leiden'

Het leven van een royal lijkt soms een sprookje, maar de Britse prins Harry laat steeds vaker blijken dat een koninklijk leven hem soms gestolen kan worden. Als twintiger dacht de prins er zelfs serieus over na om zijn bestaan als lid van de koninklijke familie op te geven.

"Ik wilde eruit stappen en een normaal leven leiden", zegt hij in een interview met The Daily Mail.

Lees ook: Harry bekent dat hij 'bijna een zenuwinzinking' had na de dood van Diana

'Daar was ik gewoon Harry'

Volgens de krant was zijn loyaliteit aan de koningin de voornaamste reden voor Harry om te blijven. "Ik heb er lang over gedaan om op te groeien", geeft Harry toe. De prins - die officieel overigens Henry Charles Albert David heet - was naar eigen zeggen het meest gelukkig toen hij in het Britse leger diende. De prins zat in de Afghaanse provincie Helmand toen de Britse pers daarachter kwam. Harry moest vervolgens voor de veiligheid naar huis. "Daar was ik geen prins, daar was ik gewoon Harry", zegt hij.

'Rol voor mezelf'

Met hulp van zijn broer William vond hij toch een manier waarop hij kon functioneren in de familie. "Ik besloot toch te blijven en een rol voor mezelf te creëren", zegt hij. Inmiddels zet Harry zich onder meer in voor gewonde militairen en houdt hij zich bezig met mensen die last hebben van mentale gezondheidsproblemen. Het zijn niet de eerste openhartige uitspraken van de 32-jarige prins. Eerder zei hij al dat niemand in de koninklijke familie koning of koningin wil zijn. "We doen het uit belang voor het Britse volk."