Prins George: ballet-gate

Prins George: ballet-gate

Een Amerikaanse presentatrice ligt onder vuur nadat ze op televisie moest lachen om de balletlessen van prins George, de toekomstig koning van Groot-Brittannië. Wat is er aan de hand?

Bij de dagelijkse ochtendshow Good Morning America werd vorige week het curriculum van prins George (6) op zijn school St. Thomas's Battersea besproken. Met daarop onder andere balletlessen. Die schijnt het prinsje heel erg leuk te vinden.

“Oh, hij ziet er zo gelukkig uit vanwege zijn balletlessen”, zei presentatrice Lara Spencer terwijl ze een lachende foto van George toonde. “Prins William zegt dat George erg van zijn balletlessen houdt." Om met een grijns af te sluiten: "We zullen zien hoe lang dat duurt.”

Pesterij

De opmerking van Spencer schoot bij velen in het verkeerde keelgat. "Deze schattige jongen wordt belachelijk gemaakt door een volwassen vrouw op nationale televisie omdat hij balletlessen volgt”, schreef choreograaf Brian L. Friedman op Instagram. Hij werkte onder andere met Britney Spears en Cher samen.

"Ik werd vroeger vreselijk gepest omdat ik danste, en dat is precies wat dit is", vervolgt Friedman. "Dit gedrag leert mensen dat het oké is om jongens uit te lachen omdat ze willen dansen. Zo triest."

Mea culpa

Dat zag de presentatrice achteraf zelf ook in. Na alle kritiek plaatste ze dit weekend haar mea culpa. "Mijn oprechte excuses voor mijn ongevoelige opmerking. Van ballet tot alles wat iemand wil ontdekken in het leven, ik zou zeggen: ga ervoor. Ik geloof oprecht dat we allemaal vrij moeten zijn om onze passies te volgen.”

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in