Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prins Andrew zal in maart getuigen onder ede

Er zit opeens schot in de zaak van Virginia Giuffre. De Britse prins Andrew zal in maart in Londen onder ede een verklaring afleggen tegenover de advocaten van Virginia Giuffre, de vrouw die zegt dat hij haar seksueel misbruikte toen zij minderjarig was. Dat vernam het Franse persagentschap AFP v...

Prins Andrew zal in maart getuigen onder ede

Er zit opeens schot in de zaak van Virginia Giuffre.

De Britse prins Andrew zal in maart in Londen onder ede een verklaring afleggen tegenover de advocaten van Virginia Giuffre, de vrouw die zegt dat hij haar seksueel misbruikte toen zij minderjarig was. Dat vernam het Franse persagentschap AFP van een bron in de omgeving van Andrew.

De ontmoeting met de twee advocaten, David Boies en Sigrid McCawley, die daarvoor overvliegen vanuit de Verenigde Staten, zal volgens de Daily Telegraph op een neutrale locatie in de Britse hoofdstad plaatsvinden. Ze zou beginnen op 10 maart en ongeveer twee dagen duren.

De advocaten zullen vervolgens twee getuigen ondervragen: een vrouw die zegt dat ze prins Andrew in een nachtclub zag met een jongedame in de periode van de vermoedelijke feiten, en een voormalige assistent van de prins.

Tegen de 61-jarige Andrew, zoon van de Britse Queen Elizabeth II, loopt in de Verenigde Staten een burgerlijke rechtszaak vanwege seksueel misbruik van een minderjarige.

De intussen 38-jarige Virginia Giuffre zegt dat de 61-jarige prins haar in 2001 op drie verschillende tijdstippen heeft misbruikt toen ze 17 jaar was en toen ze nog Virginia Roberts heette. Dat was in de kringen van de steenrijke zakenman en zedendelinquent Jeffrey Epstein, die in 2019 zelfmoord pleegde in een cel in New York. Epstein zou Giuffre hebben opgedragen seks met de prins te hebben. Prins Andrew ontkent formeel.

Foto's (c) Getty Images, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in