Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prins Andrew maakt rentree tussen de Windsors

Het was toch #awkward bij de herdenkingsdienst voor zijn vader. Prins Andrew maakte vandaag in Westminster Abbey zijn rentree in het min of meer openbare leven met zijn aanwezigheid in Westminster Abbey, bij de herdenkingsdienst voor zijn vader. Opvallend was dat hij, in tegenstelling tot de ande...

Prins Andrew maakt rentree tussen de Windsors

Het was toch #awkward bij de herdenkingsdienst voor zijn vader.

Prins Andrew maakte vandaag in Westminster Abbey zijn rentree in het min of meer openbare leven met zijn aanwezigheid in Westminster Abbey, bij de herdenkingsdienst voor zijn vader. Opvallend was dat hij, in tegenstelling tot de andere familieleden, niet bij zijn dochters in de buurt zat. 

En een beetje ongemakkelijk was het allemaal wel, na het eindeloze Jeffrey Epstein-schandaal waar de prins bij betrokken was en de civiele zaak die Virginia Giuffre tegen hem aanspande omdat hij haar op haar zeventiende heeft misbruikt.

Die heeft hij eerder dit jaar geschikt, het is dus niet tot een rechtszaak of een veroordeling gekomen. Andrew heeft dus geen strafblad en is een gewoon burger, sinds hij zijn statuur van Koninklijke Hoogheid heeft moeten inleveren.

Maar van een schone lei is natuurlijk geen sprake en dat hing toch een beetje in de lucht in Westminster Abbey. Hij maakte dan ook wijselijk geen grootse entree via de hoofdingang, maar escorteerde zijn moeder koningin Elizabeth, die via een zij-ingang binnenkwam, zodat ze niet zover hoefde te lopen.

Liefdevolle zoon, signaal dat hij er nog altijd bij hoort of een PR-blunder? Wie het weet, mag het zeggen.

De reacties op zijn aanwezigheid en ere-rol waren dan ook op zijn zachtst gezegd gemengd.

Foto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in