Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Podcast: Het atelier van koningin Wilhelmina

De koningin en de Pipowagen! Ook royals hebben hobby's. Zo schilderde koningin Wilhelmina (1880 - 1962) graag naar de natuur. In elk paleis had ze een kamer die diende als atelier en tijdens vakanties kon ze haar zinnen verzetten door te schilderen. En op Kroondomein Het Loo had ze een eigen hutj...

Podcast: Het atelier van koningin Wilhelmina

De koningin en de Pipowagen!

Ook royals hebben hobby's. Zo schilderde koningin Wilhelmina (1880 - 1962) graag naar de natuur. In elk paleis had ze een kamer die diende als atelier en tijdens vakanties kon ze haar zinnen verzetten door te schilderen. En op Kroondomein Het Loo had ze een eigen hutje, om in te kunnen tekenen en schilderen.

Ze was een echte landschapsschilder en liet zich onderwijzen door kunstenaars. Het liefst schilderde Wilhelmina buiten en daarvoor liet ze een houten atelierwagen bouwen. Een sober atelier met koninklijke allure. En die staat centraal in deze royal podcast.

Met conservator Hanna Klarenbeek neemt Hester Wandel in de podcast Het atelier van Wilhelmina een kijkje achter de deuren van Paleis het Loo in Apeldoorn, dat nog tot 15 april is gesloten voor het publiek. Je vindt de podcast op Spotify en Apple.

Foto (c) Nationaal Archief

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in