Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Pastels én felrood – Máxima kent haar Prinsjesdagklassiekers

Een combi van haar twee favoriete Prinsjesdag-stijltrucs! Voorspellen wat koningin Máxima zou dragen op Prinsjesdag is bijna niet te doen. Majesteit is niet voor één gat te vangen. Kiest dan weer voor een bekende Nederlandse designer, dan weer voor iets heel anders (denk aan haar uitstapje naar h...

Pastels én felrood – Máxima kent haar Prinsjesdagklassiekers

Een combi van haar twee favoriete Prinsjesdag-stijltrucs!

Voorspellen wat koningin Máxima zou dragen op Prinsjesdag is bijna niet te doen. Majesteit is niet voor één gat te vangen. Kiest dan weer voor een bekende Nederlandse designer, dan weer voor iets heel anders (denk aan haar uitstapje naar het Italiaanse Luisa Beccaria in 2018). Dan weer voor ingetogen grijs, dan weer voor knalgeel.

Je weet het maar nooit met Majesteit, kortom. En ook dit jaar wist ze dus te verrassen, in een Natan no less. Ja, haar meest gedragen label. Maar niet op Prinsjesdag, of toch zeker niet sinds ze daadwerkelijk koningin is.

En dan de kleurencombi van felrood (het kán ook oranje zijn, het ligt er maar net aan hoe het licht erop valt, maar KNAL is het zeker) met pasteltinten. Wie had die kunnen voorspellen? Nou, Máxima natuurlijk. Want wat blijkt? Als we twee favoriete kleurschakeringen kunnen ontwaren uit twintig jaar Prinsjesdaglooks, dan zijn het... knalrood en pastel!

Kijk maar eens naar deze looks uit 2019 (Jan Taminiau), 2014 (Valentino) en 2002 (Natan)...

...en deze uit 2018 (de eerder genoemde Luisa Beccaria), 2015 en 2010 (allebei Jan Taminiau)!

En dan combineert HM het, of je het nou mooi vindt of niet, ook nog met een knap staaltje patriottisch kleden, met alle rood-wit-blauw-oranje vibes. Je moet het maar kunnen combineren. Of dúrven combineren. Laat dat maar aan Majesteit over.

Twintig jaar Prinsjesdag. Máxima heeft er duidelijk veel van opgestoken.

Beeld: Brunopress/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in