Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Oranjes breken Griekse vakantie af

'De reacties zijn heftig, die raken ons.' Nou, dat was snel. De wifi in de Griekse vakantievilla blijkt goed te werken, want koning Willem-Alexander keert terug van zijn vakantie vanwege de ophef hierover in Nederland, meldt hij via de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). "We zullen onze vakantie afbr...

Oranjes breken Griekse vakantie af

'De reacties zijn heftig, die raken ons.'

Nou, dat was snel. De wifi in de Griekse vakantievilla blijkt goed te werken, want koning Willem-Alexander keert terug van zijn vakantie vanwege de ophef hierover in Nederland, meldt hij via de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

"We zullen onze vakantie afbreken. We zien de reacties van mensen op berichten in de media. En die zijn heftig, en die raken ons. We willen er geen enkele twijfel over laten bestaan: om het COVID19-virus eronder te krijgen is het noodzakelijk dat de richtlijnen worden nagevolgd. De discussie naar aanleiding van onze vakantie draagt daar niet aan bij."

Het koninklijk gezin arriveerde aan het einde van de middag in Griekenland. De PH-GOV is leeg teruggevlogen en bevond zich op het moment dat de mededeling van de koning doorkwam alweer boven Duitsland. Niet bekend is of die meteen rechtsomkeert maakt. Over de zinloze CO2 uitstoot zullen we het maar even niet hebben.

UPDATE

En de eerste spotprenten rolden ook meteen al binnen. 

Over de beweegredenen van de koning om te gaan zegt historica en koningshuiskenner Dorine Hermans dat Willem-Alexander een man van trots is. "Bij hem overheerst het gevoel dat hij heel veel werk voor Nederland verricht, en dat hij daar best iets voor terug mag krijgen", zegt Hermans in het Algemeen Dagblad. "Dat niemand in zijn omgeving heeft gezegd dat een reis naar Griekenland misschien niet zo’n goed idee is, sluit Hermans uit. "Er zal heus wel iets zijn gezegd, maar ik denk niet dat de koning zich daar wat van aantrekt. Hij lijkt me de baas. Dat weet hij, en zo voelt hij zich ook. Hij laat zich niet zomaar zijn pleziertjes van zich afpakken."

Vicepremier Hugo de Jonge zegt dat de beslissing van de koning om terug te keren in samenspraak met de regering is genomen. Vrijdagmiddag zei De Jonge nog niet op de hoogte te zijn geweest van de vakantie van de Oranjes. De Jonge vervangt tijdelijk premier Mark Rutte, die momenteel bij tweedaagse top is in Brussel.

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in