Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ons koningspaar op bezoek in Duitsland

Inmiddels hebben Willem-Alexander en Máxima al 10 van de 16 bondsstaten bezocht. Vandaag komt Rijnland-Palts erbij. Rond het middaguur wordt het koningspaar verwacht in Mainz. Op het programma van deze eerste dag van het werkbezoek staat onder meer een themalunch over de zogenoemde coöperatieve g...

Ons koningspaar op bezoek in Duitsland

Inmiddels hebben Willem-Alexander en Máxima al 10 van de 16 bondsstaten bezocht. Vandaag komt Rijnland-Palts erbij. Rond het middaguur wordt het koningspaar verwacht in Mainz.

Op het programma van deze eerste dag van het werkbezoek staat onder meer een themalunch over de zogenoemde coöperatieve gedachte, die werd uitgedragen door de in 1818 in de deelstaat geboren Friedrich Wilhelm Raiffeisen, grondlegger van de gelijknamige boerenleenbanken. Koren op de molen van Máxima.

Vaartocht en diner

Verder maken Máxima en Willem-Alexander een vaartochtje over de Rijn, waarbij de natuur en de binnenvaart gesprekspunten zijn. Dit staat vast weer garant voor een paar mooie plaatjes.

Aansluitend is er in Bernkastel-Kues aan de Moezel aandacht voor de wijnbouw en de digitalisering die ook daar een opmars maakt.

De dag wordt afgesloten met een diner in Trier, niet ver van de Luxemburgse grens. Daar komt het koningspaar ook de handelsdelegatie tegen die onder aanvoering van minister Sigrid Kaag (Buitenlandse handel) is meegekomen.

Houd Nouveau.nl in de gaten voor het laatste nieuws én de leukste foto's van dit werkbezoek.

Beeld en bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in