Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

'Ongebruikelijke stap': Koningin Elizabeth speecht volgend jaar niet

Koningin Elizabeth hoeft volgend jaar geen troonrede voor te lezen. De ‘Queen’s Speech’ van 2018 gaat niet door, meldden diverse Britse media. Zij hebben het over een 'ongebruikelijke stap'. Woensdag spreekt ze welMet het oog op de brexit-onderhandelingen heeft de Britse premier Theresa May beslo...

'Ongebruikelijke stap': Koningin Elizabeth speecht volgend jaar niet

Koningin Elizabeth hoeft volgend jaar geen troonrede voor te lezen. De ‘Queen’s Speech’ van 2018 gaat niet door, meldden diverse Britse media.

Zij hebben het over een 'ongebruikelijke stap'.

Woensdag spreekt ze wel

Met het oog op de brexit-onderhandelingen heeft de Britse premier Theresa May besloten het parlementair jaar op te rekken naar twee jaar. Woensdag spreekt Elizabeth het parlement wel toe. Dan presenteert ze de plannen van haar regering voor de komende jaren.

Lees ook: Prins William breekt protocol

Brexit als middelpunt

De 91-jarige vorstin schrijft de troonrede niet zelf, dat doet de premier. Volgens de Britse media gaat een groot deel van Elizabeths toespraak over de brexit, de onderhandelingen over het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de EU gaan maandag van start. Per 29 maart 2019 zijn de Britten volgens EU-regels geen lid meer van de Unie, ongeacht of er een deal is.

Agenda omgegooid

Voor de troonrede van dit jaar moest Elizabeth haar agenda een paar keer omgooien. Doorgaans spreekt de koningin in mei, maar vanwege de vervroegde verkiezingen die May uitschreef moest Elizabeth wachten. Vanwege de verkiezingen moest worden geschoven met een staatsbezoek van de Spaanse koning Felipe.

Haar geliefde Ascot

Eigenlijk zou Elizabeth maandag het Brits parlementair jaar openen. Dat betekende dat Elizabeth de jaarlijkse bijeenkomst op Windsor Castle van de leden van de Orde van de Kousenband moest schrappen. May vroeg Buckingham Palace echter om uitstel na de voor haar tegenvallende verkiezingsuitslag. Gekozen werd voor woensdag 21 juni, wat betekent dat Elizabeth een deel van de door haar zo geliefde paardenraces op Ascot moet missen.

Bron: ANP, de Telegraaf

Bron beeld: Hollandse Hoogte