Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

On This Day: de verloving van Mary en Frederik van Denemarken

Wat was ze heerlijk nerveus en cool tegelijk! Het is vandaag 19 jaar geleden dat een bloednerveuze Mary Donaldson door haar vriend kroonprins Frederik van Denemarken werd voorgesteld aan de Denen en de wereld. Ze was al even in beeld, het stel werd regelmatig samen gefotografeerd en overduidelijk...

On This Day: de verloving van Mary en Frederik van Denemarken

Wat was ze heerlijk nerveus en cool tegelijk!

Het is vandaag 19 jaar geleden dat een bloednerveuze Mary Donaldson door haar vriend kroonprins Frederik van Denemarken werd voorgesteld aan de Denen en de wereld.

Ze was al even in beeld, het stel werd regelmatig samen gefotografeerd en overduidelijk een setje.

Tasmaanse Mary was in de aanloop naar de verloving naar Parijs gehaald om te wennen aan 'de Europese manier van leven', een beetje zoals ene Máxima Zorreguieta tijdelijk in Brussel geparkeerd went om te antichambreren voor haar prinsessenbestaan.

Al was ze destijds als marketingdame al een stuk gepolijster dan als adolescent - hebben we niet allemáál zo'n pluispermanent gehad? 

Mary kreeg als verlovingsring een combinatie van robijnen en diamant, de kleuren van de Deense vlag…

…en ze zat goed in de verf – later is haar make-up aanzienlijk subtieler geworden, maar heel begrijpelijk dat ze voor haar debuut geen enkel risico nam. 

Bij het verlovingsinterview valt op hoe kaarsrecht ze erbij zit terwijl Fred aanzienlijk relaxter is.

Het bleek een goede match te zijn: beiden sportief, hands-on moderne ouders van vier kinderen en Mary is als kroonprinses een gesoigneerde aanstaande koningin-geworden..

... die ook bij schoonfamilie-brouilles zoals de Deense Titelrel diplomatiek blijft. Well played, Mary 

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in