Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Oh dear, prins Harry vliegt weer in een privéjet

Voor een potje polo. En het milieu dan? Prins Harry, zelfverklaard milieuridder en klimaatredder, heeft zelf gewoon weer in een privévliegtuig gezeten. Hij na een polowedstrijd van Aspen terug naar Santa Barbara, een afstand van 1200 kilometer. De reis zou zijn betaald door zijn polovriend Marc G...

Oh dear, prins Harry vliegt weer in een privéjet

Voor een potje polo. En het milieu dan?

Prins Harry, zelfverklaard milieuridder en klimaatredder, heeft zelf gewoon weer in een privévliegtuig gezeten. Hij na een polowedstrijd van Aspen terug naar Santa Barbara, een afstand van 1200 kilometer.

De reis zou zijn betaald door zijn polovriend Marc Ganzi en wordt qua uitstoot geschat op 10 ton CO2. We gaan er vanuit dat het gecompenseerd is, maar toch – iets met woorden en daden.

(c) BSR Agency

De hertog van Sussex nam in Aspen deel aan een polomatch om geld in te zamelen voor Sentebale, een van de eerste goede doelen waarvan hij beschermheer werd. Hij polo'de 3,5 miljoen dollar binnen, dat is een mooi resultaat.

Maar de hertog van Sussex wordt schijnheiligheid verweten, omdat hij graag anderen de les leest over de klimaatcrisis. "Het is één van de belangrijkste problemen waar we mee te maken krijgen," zei hij eerder nog.

Hij zei eind vorig jaar ook: "Aan het begin van de pandemie zei iemand tegen me: het is bijna alsof Moeder Natuur ons naar onze kamer stuurt voor slecht gedrag, om echt even een moment te nemen en na te denken over wat we hebben gedaan. Het heeft me er beslist met mijn neus opgedrukt hoe verbonden we zijn, niet alleen als mensen onder elkaar, maar ook door de natuur. We nemen zoveel van de aarde en we geven maar zelden veel terug."

En bij Oprah: "Dat onze kinderen in zo’n wereld moeten opgroeien, is gewoon deprimerend. Huizen staan in brand of lopen net onder water. Daarnaast worden er ook nog eens volledige bossen van de kaart geveegd."

'Dit is gewoon ontzettend hypocriet, zeker na al zijn praatjes over de klimaatsverandering'

Royalty-biograaf Tom Quinn reageert: “Dit is gewoon ontzettend hypocriet, zeker na al zijn praatjes over de klimaatsverandering. Hij ziet zichzelf als een gids voor de rest van zijn wereld, maar zijn eigen gedrag lijkt voor hem niet relevant te zijn."

Pikant genoeg werd van Harry's vader kroonprins Charles, die zich al sinds de jaren zeventig inzet voor het milieu en daarbij wél de daad bij het woord voegt, zo'n beetje op hetzelfde moment een indrukwekkend essay over de klimaatcrisis gepubliceerd.

Foto's (c) Getty Images, polofoto (c) BSR Agency

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in