Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nieuwe memoire over Margaret: sappig!

Lady Anne Glenconner doet veel stof opwaaien. De voormalig lady-in-waiting van prinses Margaret doet letterlijk een boekje open over het leven van de prinses, en haar eigen societyleven. Ze gold decennialang als een van de beste vriendinnen van prinses Margaret en kende de meest intieme geheimen ...

Nieuwe memoire over Margaret: sappig!

Lady Anne Glenconner doet veel stof opwaaien. De voormalig lady-in-waiting van prinses Margaret doet letterlijk een boekje open over het leven van de prinses, en haar eigen societyleven.

Ze gold decennialang als een van de beste vriendinnen van prinses Margaret en kende de meest intieme geheimen van de veelbesproken zus van koningin Elizabeth. Toch doet Lady Anne niet zozeer een boekje open over Margaret als wel over zichzelf.

Dat bewees ze nog maar eens goed toen ze dit weekend aanschoof naast Olivia Colman en Helena Bonham Carter (de nieuwe Elizabeth en Margaret van de Netflix-serie The Crown) in de talkshow van Graham Norton. Waar ze onder andere dit shocking (en niet erg ladylike) verhaaltje over haar huwelijksreis deelde.

Het moge duidelijk zijn: Lady Anne is er eentje. En dat is ook precies waarom haar vriendschap met Margaret zo goed werkte. Ze schreef er, op 87-jarige leeftijd, de memoire Lady in Waiting: My Extraordinary Life in the Shadow of the Crown over, die nu te bestellen is. 

Over het waarom nu is ze glashelder: "Ik was er klaar mee dat mensen zulke onaardige dingen over Margaret zeiden", aldus Lady Anne. "En dat zijn mensen die haar helemaal niet kenden. Ze was zo'n groot deel van mijn leven, ik heb een jaar lang bij haar op Kensington Palace gewoond. Ze was ontzettend leuk, behoorlijk stout en een van mijn favoriete mensen."

De twee vrouwen leerden elkaar in hun jeugd al kennen, en Lady Anne was een van de bruidsmeisjes van Elizabeth tijdens haar huwelijk met prins Philip. Ze werkte ruim dertig jaar met Margaret, en het was tijdens het huwelijk van Lady Anne en haar echtgenoot dat Margaret haar toekomstige man Antony Armstrong-Jones tegen het lijf liep. Dit was allemaal al te zien in seizoen twee van The Crown.

Anne en haar man Colin waren ook belangrijk in de latere jaren van het leven van prinses Margaret. Hij kocht in 1958 het eiland Mustique, en beloofde Margaret daar een stuk land. Toen haar huwelijk stukliep, ging ze daar fulltime wonen en werd Mustique een belangrijk deel van Margarets levensverhaal.

Meer lezen over Margaret en Lady Anne? De Engelse versie van haar boek is nu verkrijgbaar.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in