Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Na meer dan 300 jaar zal Prins William de eerste royal zijn met deze bijzondere kwaliteit

Hij komt in de top 4 terecht.

william

Wanneer prins William de troon bestijgt, zal hij de eerste royal in 300 (!) jaar tijd zijn met een bepaalde kwaliteit. En nee, we hebben het niet over zijn talenknobbel, maar over zijn lengte. De aanstaande koning is namelijk 191 centimeter lang en daarmee is hij de langste aanstaande koning in tijden.

Lange royals

Zijn vader, koning Charles, is 178 cm lang. Prinses Diana was ook 178 lang en vrouwlief Kate is 175 cm lang. William steekt er dus letterlijk met kop en schouders bovenuit. En daarmee is William de eerste aanstaande koning sinds 300 jaar die zo lang is. Koninklijk commentator Wesley Kerr vertelde aan Tatler: "Zijn lengte plaatst hem in de top vier van Engelse koningen in de geschiedenis, naast Edward I, Edward IV en Charles II."

Edward I regeerde van 1272 tot 1307. Zijn bijnaam was ook wel 'Edward Longshanks' of 'Hamer van de Schotten.' Hij was maar liefst 188 cm lang. Dat is tegenwoordig misschien niet eens zo'n heel gekke lengte, maar in die tijd was het aardig ongebruikelijk.

Korte royals

Een andere langere royal was Charles II. Hij regeerde van 1630 tot 1685 en was ook 188 cm lang. Als kind maakte hij al een enorme groeispurt door. Sterker nog, toen hij twaalf was vocht hij al in veldslagen.

De langste monarch uit dit rijtje is Edward IV. Hij was maar liefst 194 cm lang. Edward VI regeerde van 1561 tot 1483. In de tussen tijd en daarna hebben er een heleboel 'kortere' royals geregeerd. Zo heeft Koningin Victoria (regerend van 1837 tot 1901) de eerste plek als het gaat om de kortste royals. Zij was maar 152 cm lang.

De kortste koning ooit was koning Charles I, die regeerde van 1625 tot 1649. Hij was 163 cm lang. Hij schaamde zich voor zijn lengte en droeg daarom vaak schoenen met hoge hakken. Ook werd hij op zo'n manier geschilderd dat hij langer leek. Uiteindelijk is Charles letterlijk een kop kleiner gemaakt en is hij – als enige vorst ooit – onthoofd.

Royalty
  • Hello! Magazine
  • NL Beeld