Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Move over, Margrethe, Benedikte is even Prinses-Regent

De 11de in lijn voor de troon is de komende weken even de baas. Het komt maar zeer zelden voor dat zowel de monarch als de eerste reserve niet in het land zijn. Maar als dat het geval is, is het toch handig om nog een royal met verstand van zaken achter de hand te hebben. In Denemarken neemt prin...

Move over, Margrethe, Benedikte is even Prinses-Regent

De 11de in lijn voor de troon is de komende weken even de baas.

Het komt maar zeer zelden voor dat zowel de monarch als de eerste reserve niet in het land zijn. Maar als dat het geval is, is het toch handig om nog een royal met verstand van zaken achter de hand te hebben.

In Denemarken neemt prinses Benedikte de komende weken waar voor haar oudere zus, koningin Margrethe. Die vertrekt naar Noorwegen voor een vakantie bij koningin Sonja en koning Harald, met wie ze heel close is. Ze schuilde ook even een paar weken bij hen in de sneeuw na de dood van haar man, prins Henrik.

Normaal gesproken zou kroonprins Frederik als prins-regent optreden, maar ook hij zit in het buitenland, met zijn vrouw, kroonprinses Mary. Frederiks broer prins Joachim kan niet zomaar weg vanwege zijn baan in Parijs. Zodat Benedikte (ze zit hier op de stoel, in 1959), vanaf haar geboorte eerste reserve en later afgezakt 11de in lijn voor de troon, alsnog haar momentje krijgt.

Als interim-regent handelt Benedikte alle zaken als staatshoofd af. Ze vertegenwoordigt haar oudste zus wel vaker, maar dit is voor zover we weten nog nooit eerder gebeurt.

Benedikte en Margrethe waren altijd al hechte zussen, maar trekken nog meer samen op sinds ze allebei weduwe zijn. Benedikte woont een groot deel van het jaar bij Margrethe, als iemand goed ingevoerd is in het reilen en zeilen van haar zus, is zij het wel.

Foto's (c) Getty Images, Det Danske Kongehus

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in