Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Monique des Bouvrie over prinses Diana: 'Misschien koos ze wel bewust voor die verlegen oogopslag'

Nederlandse powervrouwen over The People's Princess.  Op 31 augustus is het 25 jaar geleden dat prinses Diana verongelukte. Op Nouveau kijken diverse powervrouwen terug op het leven van The People's Princess. Zoals Monique des Bouvrie (60), die Diana altijd met veel plezier volgde. Dat die het me...

Monique des Bouvrie over prinses Diana: 'Misschien koos ze wel bewust voor die verlegen oogopslag'

Nederlandse powervrouwen over The People's Princess. 

Op 31 augustus is het 25 jaar geleden dat prinses Diana verongelukte. Op Nouveau kijken diverse powervrouwen terug op het leven van The People's Princess. Zoals Monique des Bouvrie (60), die Diana altijd met veel plezier volgde. Dat die het mediacircus met de dood moest bekopen, kon zij niet verkroppen.

"Ik zat in de auto op de terugweg van Schiphol toen ik het hoorde. En dat was een totale shock. Want dat kon en mocht gewoon niet: Diana dood. Ik volgde haar via de media, kocht eens in de zoveel tijd Hello!, het Britse magazine over celebrities en royals.

Geweldig leuk al die pagina’s over haar en haar familie. Dat uitgerekend zij dat hele media­circus met de dood moest bekopen is heel tragisch.

'Ze viel op door de manier waarop ze bewoog, hoe ze sexy combineerde met dat schuchtere'

Ze was een geliefde vrouw, iemand die op een voetstuk was geplaatst en op een bepaalde manier een icoon was. Ze viel op door de manier waarop ze bewoog, hoe ze sexy combineerde met dat schuchtere.

Aanvankelijk denk je: niet echt een sterke vrouw, geen power­house. Maar wie weet, was ze dat juist wel en koos ze bewust voor die verlegen oogopslag.

'Ik dacht nog: shit, zullen we even langs hun boot varen?'

Ik was in Saint-Tropez toen ik hoorde dat zij op dat moment vlak voor de kust op het schip van Dodi Fayed verbleef. Ik dacht nog: shit, zullen we even langs hun boot varen?

Dat heb ik uiteindelijk niet gedaan. Ik ben ook in het hotel in Parijs geweest, The Ritz, waar zij logeerde.

Ging eveneens door die draaideur waar zij voor het laatst levend gefotografeerd is. Een heel gek idee. Daarna stapte ze in een limousine en overleed ze in die tunnel in Parijs.

Ze was een vrouw die zichtbaar hunkerde naar liefde, genegenheid en warmte. Heel zielig dat ze gevangenzat in een weinig geëngageerd huwelijk, met Camilla aan de zijlijn. Ze is maar 36 geworden, net zo oud of jong als Marilyn Monroe, die ook op zo’n voetstuk stond.

'Ik vraag me weleens af wat er van hen geworden zou zijn als ze nu nog hadden geleefd'

Ik vraag me weleens af wat er van hen geworden zou zijn als ze nu nog hadden geleefd. Of van James Dean, die ook superjong overleed. Zou het kunnen dat ze zo blijven voortleven bij iedereen en verankerd zitten in ons collectieve geheugen omdat ze in the heat of the moment uit het leven werden gerukt? Omdat ze mooi, jong en hot waren en nog geen tijd hadden gehad om stomme dingen te doen, teleur te stellen?

Ze was een echte prinses, maar een stijlicoon vond ik haar niet. Wie ik wel geweldig vind is Iris Apfel, ze is 100 jaar oud en doet waar ze zin in heeft. Draagt veel sieraden, gekke brillen en verzamelt bijzondere kledingstukken. Ik vind het heerlijk wanneer mensen doen wat ze willen, net even anders zijn dan anderen. Paradijsvogels.

Zo kijk ik ook naar interieurs. Het moet authentiek zijn. Met die bullshit over Madonna - ‘ze kan dit en dat niet meer doen op haar leeftijd’ - heb ik he-le-maal niks. Die emotie moeten we loslaten. Wie bepaalt dat? Laat iedereen vooral doen waar hij of zij zich happy bij voelt. Dan zou de wereld er een stuk mooier uitzien.’

Foto's (c) Roger Neve, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in