Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Monaco straalt op het 70ste Rode Kruis Gala

Vrijdagavond werd het zeventigste Rode Kruis Gala gehouden in Monaco. Prins Albert II, voorzitter van het Monegaskische Rode Kruis, en prinses Charlène openden na het diner traditiegetrouw het bal. Het was Prins Rainier, die het liefdadigheidsfeest vanaf 1948 leven in blies. In de loop der jaren ...

Monaco straalt op het 70ste Rode Kruis Gala

Vrijdagavond werd het zeventigste Rode Kruis Gala gehouden in Monaco. Prins Albert II, voorzitter van het Monegaskische Rode Kruis, en prinses Charlène openden na het diner traditiegetrouw het bal.

Het was Prins Rainier, die het liefdadigheidsfeest vanaf 1948 leven in blies. In de loop der jaren werd het steeds prestigieuzer, met optredens van wereldberoemde sterren als Josephine Baker, Frank Sinatra, Nina Simone en Maurice Chevalier.

In 1958 nam prinses Grace het voorzitterschap over van haar man en waren Ella Fitzgerald, Shirley Bassey, Sammy Davis en Gilbert Becaud onder de sterren die optraden.

Na het verongelukken van prinses Grace in 1982 nam zoon prins Albert het stokje over. Ook hij wist een indrukwekkende lijst van entertainers te strikken voor het gala, onder wie Lionel Ritchie, Elton John en Liza Minnelli.

Dat zorgde ervoor dat het Gala tot de topevenementen van het prinsdom bleef behoren, een feest waarbij iedereen graag gezien wordt. Dit jaar was er een optreden van de Britse soul-legende Seal.

Prinses Charlène liet zich kleden door Versace, zo liet het modehuis via sociale media weten.

Bron en Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in