Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Monaco: ook over de Grimaldi's wordt een film gemaakt

Ook over de Grimaldi's van Monaco wordt een film gemaakt en die produceert de familie heel slim zelf.

Pierre Beatrice ? Dimitri

Het Huis van Grimaldi, oorspronkelijk met wortels in Genua, bestaat sinds 1160 en heeft een kleurrijke geschiedenis vol stoere zeevaarders (het woord 'piraat' wordt ook wel eens gefluisterd), machtige mannen, bijzondere legendes en hier en daar een zigeunervloek.

All in the family

Zulks schreeuwt om een verfilming en ze houden die in de familie. Het productiebedrijf van Beatrice Borromeo, getrouwd met Pierre Casiraghi, de jongste zoon van prinses Caroline, gaat ermee aan de slag. Medepartners zijn Pierre en Beatrice's zwager, filmmaker Dimitri Rassam, de man van Charlotte Casiraghi. Het idee komt van Andrea Casiraghi, de oudste zoon van Caroline: een echte all in the family productie, dus.

Grimaldo en Francesco

De film richt zich vooral op de vroege geschiedenis van de Grimaldi Dynastie en hoe ze in de 13de eeuw Monaco veroverden. Er is stof genoeg aan latere gebeurtenissen om er een franchise van te maken, maar eerst dus het verhaal van stamvaders Grimaldo Canella en Francesco Grimaldi. De opnamen beginnen half 2024.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Astrea