Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Monaco: gaat prinses Caroline nu alsnog scheiden?

Nieuwe liefde voor haar man prins Ernst August. Omstreden prins Ernst August van Hannover (67) is in Madrid gespot met een nieuwe vrouw aan zijn zijde. Het gaat om de rijke Spaanse kunstenares Claudia Stilianopoulos (48), zo meldt het Duitse blad Bild. Officieel is Ernst August nog altijd getrouw...

Monaco: gaat prinses Caroline nu alsnog scheiden?

Nieuwe liefde voor haar man prins Ernst August.

Omstreden prins Ernst August van Hannover (67) is in Madrid gespot met een nieuwe vrouw aan zijn zijde.

Het gaat om de rijke Spaanse kunstenares Claudia Stilianopoulos (48), zo meldt het Duitse blad Bild.

Officieel is Ernst August nog altijd getrouwd met  prinses Caroline van Hannover (64), geboren van Monaco, de zus van prins Albert (63).

Caroline en Ernst August - hij is haar derde echtgenoot - hebben samen een dochter, prinses Alexandra van Hannover (22), maar leven al krap 15 jaar gescheiden van tafel en bed. In die periode heeft de prins wel meer vriendinnen gehad, maar met Stilianopoulos zou het menens zijn.

Dat Caroline nooit van haar schandaalprins – vete met zijn oudste zoon, geweldpleging, dronkenschap – is gescheiden, zou volgens sommige liggen aan het feit dat ze door haar huwelijk met hem is gepromoveerd van een Doorluchtige naar een Koninklijke Hoogheid.

Meer voor de hand ligt dat het een geldkwestie is. Prinses Caroline maakt deel uit van een zeer rijke familie, het totale bezit van de Grimaldi's schurkt tegen 1 miljard euro aan. Ernst August heeft forse schulden en amper inkomen, Caroline heeft vermoedelijk geen zin om bij een scheiding hem alimentatie te moeten betalen en zijn cashflowproblemen op te lossen.

(c) BSR Agency 

De komst van Claudia Stilianopoulos zou daar verandering in kunnen brengen. De prins zou haar deze zomer hebben leren kennen op Ibiza en wordt sindsdien vaak in haar woonplaats Madrid gespot, waar hij eerder nooit kwam. Het is een chique en welgestelde dame die hem zowaar weer een beetje salonfähig zou kunnen maken. 

De Spaanse zou er wel goed aan doen alvast een onromantisch samenlevingscontract te laten opstellen, want er valt wat bij haar te halen. Stilianopoulos beschikt over een stadspaleis vol met kunst en antiek, dat ze erfde van haar ouders.

Haar vader José was een ambassadeur die onder meer de Britse prinses Margaret tot zijn vriendenkring mocht rekenen. Haar moeder Pitita hoorde bij een schatrijke bankiersfamilie en was bevriend met de Kennedy’s, kunstenaar Andy Warhol én met prinses Diana. Geniet van de liefde, zouden we zeggen (want de prins heeft beslist óók charmante kanten), maar timmer het financieel goed dicht #sisterhood

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in