Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Modeprinses: Kate

Wie is de ultieme modeprinses? Nouveau zette de tien meest originele moderoyals van door de jaren heen op een rij, op zoek naar de absolute nummer één. Vandaag: een studentikoos stijlvoorbeeld. We zijn bovenaan onze lijst met modeprinsessen beland. Vandaag is het tijd voor de nummer twee: Catheri...

Modeprinses: Kate

Wie is de ultieme modeprinses? Nouveau zette de tien meest originele moderoyals van door de jaren heen op een rij, op zoek naar de absolute nummer één. Vandaag: een studentikoos stijlvoorbeeld.

We zijn bovenaan onze lijst met modeprinsessen beland. Vandaag is het tijd voor de nummer twee: Catherine, duchess of Cambridge, ook wel Kate Middleton (35).

Toen ze met Wiliam aan het daten sloeg was ze nog een echte universiteitsmeid, met bijbehorende kledingstijl. Maar al naar gelang Kate Middleton haar opmars maakte in royale kringen, breidde ze haar kledingkast ook langzaam uit.

Pre-verloving had Kate vanzelfsprekend nog niet de kledingbudgetten van tegenwoordig, dus winkelde ze vooral veel bij haar werkgever Jigsaw, een Brits high street merk waar ze assistent-inkoper was op de accessoire-afdeling. Toen al was er sprake van ‘het Kate-effect’: wat Kate droeg, wilden haar jonge landgenoten óók.

Maar haar interesse was wel gewekt, dus na de verlovingsaankondiging (in een jurk van Issa) was het feest. Alexander McQueen werd een favoriet – en ook de designer van haar trouwjurk. Verder bleef Kate high street met topdesign mixen, waardoor ze naar grote hoogtes steeg op de best dressed-lijstjes.

Daar hoort ze nu nog steeds steevast bij, en daar zal ook geen verandering in komen. We zijn benieuwd hoe haar stijl zich, naarmate ze ouder wordt, blijft ontwikkelen.

De top tien tot zover:

10: Maria-Olympia van Griekenland

9: Madeleine van Zweden

8: Elisabeth Von Thurn und Taxis

7: Michael of Kent

6: Ira von Fürstenberg

5: Deena Aljuhani Abdulaziz

4: Charlotte Casiraghi

3: Charlene van Monaco

2: Kate Middleton

Beeld: Richard Young/Stephen Lock/Rex Features en GettyImages