Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Modeprinses: Deena

Wie is de ultieme modeprinses? Nouveau zette de tien meest originele moderoyals van door de jaren heen op een rij, op zoek naar de absolute nummer één. Vandaag: de vrouw die Vogue Arabia op de kaart zette. We zijn halverwege onze zoektocht naar de ultieme modeprinses. Vandaag kijken we naar onze ...

Modeprinses: Deena

Wie is de ultieme modeprinses? Nouveau zette de tien meest originele moderoyals van door de jaren heen op een rij, op zoek naar de absolute nummer één. Vandaag: de vrouw die Vogue Arabia op de kaart zette.

We zijn halverwege onze zoektocht naar de ultieme modeprinses. Vandaag kijken we naar onze nummer vijf: prinses Deena Aljuhani Abdulaziz (41).

Misschien de minst bekende naam uit onze lijst, maar in het Midden-Oosten is Deena een grootheid. Ze stond als hoofdredacteur aan de leiding van de eerste paar nummers van Vogue Arabia. En Christian Louboutin vernoemde een schoen naar haar.

De voormalig mode-inkoopster en eigenaresse van meerdere boetieks werd na een paar nummers ontslagen omdat zij en haar uitgever overhoop kwamen te liggen, maar de sultansvrouw wordt nog steeds beschouwd als een van de meest stijlvolle vrouwen van de Arabische landen.

De top tien tot zover:

10: Maria-Olympia van Griekenland

9: Madeleine van Zweden

8: Elisabeth Von Thurn und Taxis

7: Michael of Kent

6: Ira von Fürstenberg

5: Deena Aljuhani Abdulaziz