Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Modekoningin Máxima wil óók in zachtroze met goud

Modekoningin Máxima wil óók in zachtroze met goud

'Van wijd op wijd word je pompeus, dan helpt een riem.'

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Máxima laat stijlregels aan zich voorbij gaan.

Nederland: wijd op wijd

Wijd op wijd is doorgaans geen succes. Negen van de tien keer word je er pompeus van. Blijkbaar vindt Máxima dat geen probleem...

...want bij de uitreiking van zogeheten groeicertificaten droeg ze een zachtroze plooibroek en een meer dan riante top van goudkleurige zijde.

De ruime hoeveelheid stof werd slim in het gareel gehouden door een brede (en hele toffe!) riem van Natan (zie foto boven). Hallo taille! Over het succes van de look wordt op sociale media overigens nog flink gediscussieerd. De een vindt de top fantastisch, de ander afschuwelijk.

Dat is ook juist het leuke aan Máxima’s stijl; het maakt de tongen los en moedigt aan om te durven, gewoon te doen. Nu laat ik een plooibroek absoluut aan me voorbij gaan, maar de kleurencombinatie zachtroze-goud ga ik zeker uitproberen!

Later droeg de koningin overigens weer heel wat anders. Voor een ontmoeting met de Indonesische minister van Buitenlandse Zaken hing er een lange bloemenjurk van Johanna Ortiz klaar. De kleurencombinatie (geel en bordeaux) springt opnieuw in het oog. Net als de huistelefoon...

...die heerlijk ouderwets nog een gewoon snoer heeft.

Engeland: Royal Box

Het Britse hof durft qua kleding te kiezen voor uitersten. Vorige week gaf hertogin Catherine acte de présence in een gebleekte spijkerbroek en gympies en deze week werd George (7) in een pak met stropdas gehesen voor een voetbalwedstrijd.

Even kreeg ik flink medelijden met de kleine prins in zijn formele tenue, maar toen ik hem zag stralen bij de doelpunten verdween dat gevoel onmiddellijk. Het is denk ik ook wel goed om te beseffen dat de Britse bovenklasse veel waarde hecht aan kledingvoorschriften, zeker voor de Royal Box.

De keuze voor een mini-maatpak voor George heeft daar natuurlijk alles mee te maken.

En thuis? Daar mag de prins gewoon ravotten in een spijkerbroek en oude trui. Daar zorgt Catherine - als groot voorstander van buitenspelen - wel voor.

België: dirndl

Trapeze-jurken zijn momenteel helemaal hot. Je herkent ze aan de vele horizontale vlakken en naden. Koningin Mathilde trok er deze week ook een aan voor het bezoek van bondspresident Frank-Walter Steinmeier #Diplomatic Dressing.

Door de kleurencombinatie, het Duitse tintje van het bezoek en het hoge tuttigheidsgehalte wilde ik bijna een schlager opzetten en een bierpul in de hand nemen, maar het warme weer hield me tegen.

Eén ding weet ik zeker: het komende jaar komen er nog veel herkansingen aan, want de trapezejurk is nog lang niet van plan te vertrekken uit de rekken.

Spanje: modern!

Letizia van Spanje koos deze week juist voor een moderne look met wauw-mouwen, espadrilles en een 7/8 broek. Zo kan het ook!

Foto's (c) Brunopress. Belgische Monarchie. Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in