Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Modekoningin Máxima weet wat HM voor haar verjaardag kreeg!

Modekoningin Máxima weet wat HM voor haar verjaardag kreeg!

'Ik spotte twee nieuwe armbanden om haar pols.'

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Máxima’s nieuwe armbanden.

Rotterdam

Als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas vertrok Máxima per hofauto naar Rotterdam om een MuziekSpeeltuin te openen.

Dat deed ze in stijl, met een meer dan mooie jurk van Victoria Beckham en vintage oorbellen van JAR Paris.

Na een snelle kledingwissel woonde de koningin vervolgens de generale repetitie van de tweede halve finale van het Songfestival bij.

De gele midi-jurk die daarbij in beeld kwam, kennen we al van de G20 top in Argentinië (rechts, november 2018). Naar verluidt hing het kledingstuk al geruime tijd al klaar voor een tweede draagmoment, maar corona schrapte begin 2020 subiet alle feestjes uit Máxima’s agenda. Gelukkig beginnen de koninklijke bezoeken langzaam aan weer wat op gang te komen, en daarmee kon de creatie van Natan na ruim twee jaar rust eindelijk weer eens aan de bak.

Cadeautjes

Wat geef je iemand die alles al heeft? Koning Willem-Alexander is meer dan bekend met deze vraag, want elk jaar in mei moet hij weer op zoek naar een leuk verjaardagscadeau voor zijn vrouw.

In het boek ‘Máxima- meer dan Majesteit’ van Rick Evers valt te lezen dat de koningin voor haar 49e verjaardag een donkerblauwe kever cadeau kreeg, en ik heb wel een vermoeden waar ze dit jaar mee werd verrast. Bij het eerste werkbezoek na haar verjaardag spotte ik namelijk twee nieuwe armbanden om haar pols.

Een diamanten exemplaar uit het hogere segment...

...en een aardig hebbedingetje met gouden hartjes en inscripties. Helaas zijn de foto’s niet scherp genoeg voor een ontcijfering. Op één van de hartjes lijkt een C te staan, maar het kan ook zomaar een D zijn. Het is nu dus wachten op duidelijke close-ups.

Budgetmode

Bij een vijftigste verjaardag horen natuurlijk ook nieuwe portretten. Op de beelden die de Rijksvoorlichtingsdienst zondag vrij gaf, draagt Máxima een witte trui met een riante col.

Het kledingstuk komt uit een eerdere collectie van Massimo Dutti en de oorbellen zijn een ontwerp van Zara. Het zoveelste bewijs dat ze aan het Nederlandse hof dol zijn op Spaanse budgetmode.

Themadressing!

Als je als prinses een dierentuin mag heropenen, dan kun je natuurlijk niet in je ouwe kloffie op komen draven. Prinses Margriet gaf gisteren gelukkig het goede voorbeeld toen zij de hekken van Artis van het slot mocht halen.

Naast een leren jasje en coltrui droeg ze een pantalon met overslag en meerdere dierenprints. Douze points!

Keurig

Hertogin Catherine kunnen we uittekenen in wollen mantels, maar voor de heropening van het Victoria & Albert Museum koos ze deze week iets anders uit: een rode midi-jurk met ruitmotief.

Eveneens keurig, eveneens veilig, maar de beelden van zowel Catherine, Máxima als Margriet laten wel zien dat met het heropenen van de samenleving ook de deuren van de koninklijke kledingkasten weer wat meer wijder open gaan.

Deze aflevering van Oranje Franje heeft ook in het Algemeen Dagblad gestaan. Foto's (c) Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in