Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Modekoningin Máxima over killer heels en kwasten

Modekoningin Máxima over killer heels en kwasten

Josine bespreekt het staatsbezoek en nog veel meer!

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: de handbeschilderde jurk van Máxima.

Wat was het genieten! Na een jaar vol soberheid en terughoudendheid benutte Máxima het Duitse staatsbezoek optimaal om weer eens flink uit te pakken met koninklijke kleding en juwelen. Bij de start begon het gelijk al goed met een handbeschilderde jurk van Natan.

Ja, je leest het goed: handbeschilderd. Nadat de jurk in het atelier van het Belgische modehuis in elkaar was gezet, heeft de Argentijnse kunstenaar Pablo Piatti uren zitten kwasten om Máxima’s jurk te voorzien van een kleurrijk dessin met dwarrelende linten en vlinders. Hoe koninklijk is dat!

DIY diadeem?

Voor het staatsbanket in Schloss Bellevue besloot Máxima een eerder gedragen jurk uit de kast te halen.

Het werd een paarse creatie van Jan Taminiau, die van boven tot onder was voorzien van indrukwekkend 3D-borduurwerk.

Het diadeem op Máxima’s blonde lokken was al even indrukwekkend. De koningin droeg namelijk een nieuwe versie van het historische Stuartdiadeem.

Kijk en vergelijk de beelden maar eens. Links, in het Verenigd Koninkrijk, draagt de koningin de uitgebreide versie mét Stuartdiamant en twee ronde, opstaande diamanten aan weerszijden. Rechts - in Duitsland dus - ontbraken die elementen, waardoor het juweel opeens een hele andere look en feel kreeg.

'Dankzij haakjes en schroefjes kan het diadeem naar wens worden aangepast'

Dat is ook het leuke aan de historische Oranjejuwelen. Dankzij een ingenieus systeem met haakjes en schroefjes kunnen ze als kleine bouwpakketjes geheel naar wens aangepast worden. Ikea, eat your heart out!

Go big, or go home

Op de tweede avond van het staatsbezoek had de zogeheten contraprestatie plaats. Máxima besloot opnieuw in haar kast te snuffelen en vond daar een tien jaar oude avondjurk van Valentino.

Die bleek nog perfect te passen (!) en ook het verfijnde kant en de geplisseerde zijde konden nog wel een ronde mee. Om de zoete look een beetje in balans te brengen...

...stopte Máxima nog heuse killerheels in haar koffer met een hak van maar liefst 13 (!) centimeter. Go big or go home is blijkbaar nog steeds het favoriete modemotto van onze modekoningin.

Skin = in 

In Monaco gebeurde er op modegebied ook van alles.

Zo verscheen de prachtige Charlotte Casiraghi op de rode loper in een tweedelige set van Chanel.

Het kleine beetje huid bij haar taille is misschien niet direct heul chic, maar de prachtige brunette kan het hebben en is tenslotte geen officiële royal. Maar ja, wat kan ze eigenlijk niet hebben? Zelfs al draagt ze een vuilniszak, dan is ze nog mooi.

Deense #flagdressing 

Zoals Máxima vaak in het oranje een sportwedstrijd bijwoont, zo konden we kroonprinses Mary de afgelopen weken meermaals spotten in de nationale kleur van Denemarken: rood.

Zo ook gisteravond, tijdens de halve finale tussen Denemarken en Engeland, compleet met witte top #FlagDressing

Maar ook complimenten voor de gezusters prinses Benedikte en koningin Margarethe, die het Deense team vanuit Denemarken steunden in de nationale kleur. Zo te zien deed ook de royal teckel mee - goed gestyled! 

Foto's (c) Brunopress, ANP, Det Danske Kongehus. Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in