Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Modekoningin Máxima: 'Hertogin Kate bewijst hoe chic casual kan zijn'

'Ik zie Máxima zo nog niet bij een werkbezoek verschijnen.' Ze grossiert in klassieke mantels en mantelpakjes, maar stijlicoon Kate, de hertogin van Cambridge, heeft heus nog wel meer in de kast hangen. Vooral haar casual outfits bieden volop inspiratie. Josine van ModekoninginMáxima heeft de leu...

Modekoningin Máxima: 'Hertogin Kate bewijst hoe chic casual kan zijn'

'Ik zie Máxima zo nog niet bij een werkbezoek verschijnen.'

Ze grossiert in klassieke mantels en mantelpakjes, maar stijlicoon Kate, de hertogin van Cambridge, heeft heus nog wel meer in de kast hangen. Vooral haar casual outfits bieden volop inspiratie. Josine van ModekoninginMáxima heeft de leukste looks voor je op een rij gezet.

Aan het Britse hof struikel je bijna over de klassiekers. Dophoedjes, bamboetasjes, Chaneljasjes: zodra een kledingstuk een mooie geschiedenis kent, zijn ze bij The Firm meteen geïnteresseerd.

Dat er meerdere marinières in Kate's kledingkast hangen, mag dan ook geen verrassing heten. Het blauwwit gestreepte shirt werd ruim honderdvijftig jaar geleden geboren bij de Franse marine als onderdeel van het matrozenuniform en is sindsdien het spreekwoordelijke meubilair onder de kledingstukken. Privé draagt Kate ze met een comfortabele spijkerbroek...

... voor meer representatieve momenten met een keurig jasje.

Opgestroopte mouwen geven een blazer een heerlijk nonchalante touch. Kate laat dat hier zien met een perzikroze exemplaar van Chloé. Wie durft nu nog te beweren dat het Britse hof suf en stijf is? Ik zie Máxima niet zomaar in een vergelijkbare look bij een werkbezoek verschijnen.

Voor gekleurde broeken is de hertogin ook wel te porren. Zelfs als ze zoetroze...

...of bordeaux going on paars zijn.

Omdat een jurk op warme dagen wel net zo fijn is, heeft Kate ook een flinke rits bloemetjesjurken in haar kast hangen.

Goede sleehak eronder en ze is klaar om op het poloveld naar de verrichtingen van haar droomprins te kijken.

Als ze weet dat er een heel leger aan fotografen klaarstaat, zien we haar nog weleens kiezen voor een casual printjurk met een goede riem.

Staat netjes, staat elegant, maar het is toch een stuk minder formeel en afstandelijk als een klassiek mantelpak van zijde of wol.

De tennisschoen is een echte allemansvriend. Of je nu jong/oud/dik/dun/man/vrouw of alles daar tussenin bent: iedereen kan het model wel hebben.

Catherine draagt hem graag, want de tennisschoen heeft het draagcomfort van een sneaker, maar oogt toch net iets sjieker (de dichtkunsten van Sint en Piet zijn er niets bij ? )

Nu het gure herfstweer om de hoek staat, kunnen de coltruien langzaam aan ook weer van zolder gehaald worden. Zeker als je op zoek bent naar een look à la Kate.

Met een skinny jeans, nauwsluitende laarzen, een zwarte coltrui en een opvallend jasje treed je helemaal in haar voetsporen.

Voor de broekenhaters onder ons is daar ook nog de jurk met colletje. Draag er een goede riem bij en nauwsluitende laarzen en ook jij bent helemaal ready to rumble.

Voor uitstapjes in de natuur snuffelt Kate graag in de kledingkast van haar boswachters.

Niet echt natuurlijk, maar het lijkt wel zo. 

Combineer legergroene kleding met stoere laarzen en een snufje leer voor een look à La Cambridge.

Een skinny jeans (daar heb je hem weer) kun je volgens de hertogin ook prima combineren met een oversized kabeltrui.

Vergeet niet de zolen van je sneakers te checken, want bij Kate matchen die altijd. It’s all about the details.

Geen zin in kriebelende kleding? Dan kun je bij Kates favourite (de skinny) ook altijd nog een zacht truitje dragen. 

Er waren Britten bij die moeite hadden met de lengte van Kate's surfbroek, maar als ik zulke benen had, liet ik ze ook zien. Bonuspunten deel ik uit voor de pet en de grijze New Balance sneakers.

Foto's (c) Getty Images, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in