Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Modekoningin Máxima analyseert de royal week!

Modekoningin Máxima analyseert de royal week!

'HM's blokhakken waren wel zo handig qua keitjes.'

Josine Droogendijk, bekend van Modekoningin Máxima, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Máxima in het zwart, Victoria in het wit.

Máxima op 4 mei

Tijdens de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam draait het om veel belangrijker zaken dan mode, maar de koningin kan met haar kleding wel de waardigheid van de plechtigheid onderstrepen.

Dat bleek ook afgelopen dinsdag wel. Van top tot teen gehuld in het zwart, sloot Máxima’s voorkomen perfect aan bij de gelegenheid.

Haar cape kennen we van het concert op Koningsdag, en qua juwelen koos ze voor parels. Vast geen toeval, want aan het hof staan parels symbool voor de traan.

En ja, ook over Máxima’s schoenen was goed nagedacht. Normaal gesproken draagt ze naaldhakken van flink formaat, maar met deze blokhakken wist Máxima in ieder geval zeker dat ze niet bleef haken tussen de keitjes. Wel zo handig.

Keep Calm and Carry On

Wie momenteel niet in het zwart gehuld gaat, is koningin Elizabeth. Al bij haar eerste videocall na het overlijden van prins Philip...

...droeg de vorstin een gebloemde jurk in blauwtinten. Het signaal mag duidelijk wezen: thuis rouwen we, in het openbaar is het business as usual.

Tijdens de inspectie van de koets en paarden van haar overleden man droeg de Queen deze week dan ook geen zwart mantelpak, maar gewoon haar legergroene regenjas.

Wat een bikkel van een vrouw is het toch!

Charlotte 

Van de Queen gaan we door naar prinses Charlotte, want die vierde deze week haar zesde verjaardag. Op het portret dat werd vrijgegeven door Kensington Palace draagt het jonge stijlicoon een bloemenjurk van Rachel Riley.

Al snel vloog het kledingstuk de winkels uit. Maar wat ik nog veel leuker vind, is het ietwat rommelige kapsel van de jarige jet. Want naast prinses is Charlotte toch vooral een kind, en kinderen horen - ook in meer dan klassieke kleding - heerlijk te spelen. Zelfs als ze worden gefotografeerd door mama Catherine.

In het nieuw

Lange tijd zagen we prinses Victoria alleen door een schermpje de wereld betreden. Deels moest dat ook wel, want corona sloeg haar gezin niet over.

Maar nu, na weken video-vergaderen, ging de prinses eindelijk weer op pad. In een nieuw broekpak van Andiata, dat werd gecombineerd met een lang collier.

Niet heel spannend, wel heel mooi.

Bloemenvrouwtje

Gezellige aubade, sigaret erbij

Met haar kleurrijke garderobe, creatieve hobby’s en een zwak voor peukjes, heeft koningin Margrethe van Denemarken absoluut mijn hart veroverd. Wat een heerlijk eigenzinnige vrouw is ze toch!

Op 5 mei ging ze op pad in een witte jas, die werd gecombineerd met een rode broche en een groenblauwe hoed. Een wonderlijke mix van kleuren, maar voor een koningin die wel wat wegheeft van een schattig bloemenvrouwtje is het eigenlijk best een veilige look.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images. Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in