Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Michelin-chef in dienst: zo eten de Oranjes vandaag (als ze thuis zijn)

Ze kunnen 'm natuurlijk heel goed na de fotosessie van vrijdag gevlogen zijn voor een zonnig oord, zoals Argentinië. Maar zijn de Oranjes deze kerst in Nederland, dan worden ze thuis in de watten gelegd.

Dit eet Máxima graag met Kerst

Pan dulce, wild en vette sauzen: met kerst wordt er gezondigd in het paleis.

Máxima let het hele jaar door op de lijn, maar nu de feestdagen eraan komen én ze haar drie dochters weer even allemaal thuis heeft, is het feest. Met een Argentijns tintje natuurlijk. En chef Willem-Pieter van Dreumel om het allemaal in goede banen te leiden.

Dat belooft wat voor het kerstmenu, want de vaste chef van de koninklijke familie (hij begon in 2017 op De Eikenhorst en verhuisde mee naar Huis ten Bosch) is een topper die eerder werkte voor Michelin-restaurants. Die wil dus wel een keer uitpakken, voor de kerstdagen.

De Oranjes hoeven niet te helpen met de feestdagen, het voordeel van een Michelinchef in dienst nemen

Wat de Oranjes besteld hebben weten we natuurlijk niet zeker, maar hun in het verleden uitgesproken voorkeuren zijn wél heel kerstproof. Wild, misschien wel zelf geschoten op het eigen landgoed. Met een lekkere huisgemaakte saus of jus erbij, een van de specialiteiten van Van Dreumel. Met natuurlijk alle traditionele bijgerechten erbij, maar dan dus wel in een Michelin-jasje.

En dan voor het dessert, iets met Argentijnse inspiratie wellicht. Daar zijn ze namelijk goed in zoet. Het is welbekend dat Máxima zich graag vergrijpt aan alles met dulce de leche (karamelsaus), maar ook haar beroemde Alfajores komen in Argentinië vaak op de kersttafel. Of misschien bakt Van Dreumel een traditionele Pan dulce, een zoete cake met vruchten en noten.