Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Mette-Marit: 'Ik heb nu meer tijd voor mezelf'

De Noorse kroonprinses Mette-Marit lijdt aan een longziekte waardoor ze het rustiger aan moet doen. "Mijn leven is langzamer geworden." Mette-Marit (46) maakte precies een jaar geleden bekend dat ze een chronische longziekte heeft, een ongebruikelijke variant van longfibrose. Sindsdien is ze voor...

Mette-Marit: 'Ik heb nu meer tijd voor mezelf'

De Noorse kroonprinses Mette-Marit lijdt aan een longziekte waardoor ze het rustiger aan moet doen. "Mijn leven is langzamer geworden."

Mette-Marit (46) maakte precies een jaar geleden bekend dat ze een chronische longziekte heeft, een ongebruikelijke variant van longfibrose. Sindsdien is ze voor een groot deel uit de spotlights gestapt, maar vorige week tourde ze nog door Duitsland. En sprak ze met de Noorse pers over hoe het nu met haar gaat.

Een lege agenda

"Ik raak sneller uitgeput dan eerder", aldus Mette-Marit. "Daarom moet ik ook beter voor mezelf zorgen dan voor ik wist dat ik ziek was." Dat betekent een leger schema, wat natuurlijk zo zijn voordelen heeft. "Ik beslis nu veel meer over mijn eigen leven, en zie hoe goed het voor me is. Ik kan gaan wandelen, heb meer tijd om te lezen. Mijn leven is echt langzamer geworden."

Ze wil niet té veel de aandacht vestigen op haar ziekte, maar meer op de positieve kanten van hoe ze zich nu voelt, zegt ze ook. "Ik ben dol op mijn nieuwe, kleine, leventje."

De ziekte werd bij de prinses vroeg vastgesteld, wat volgens insiders zorgt voor een gunstige prognose. Wel wordt de kroonprinses snel benauwd en moe. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in