Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Meghan's make-over: is ze een marketing-genie?

'Ik hoop dat er aandacht is voor de zachtheid, de speelsheid en de vrolijkheid.' Je moet het Meghan, de hertogin van Sussex, nageven: ze is niet voor één vat gevangen. Werkt een relatie of imago voor haar niet mee, dan wisselt ze het soepel in voor iets wat haar op dat moment beter uitkomt. De St...

Meghan's make-over: is ze een marketing-genie?

'Ik hoop dat er aandacht is voor de zachtheid, de speelsheid en de vrolijkheid.'

Je moet het Meghan, de hertogin van Sussex, nageven: ze is niet voor één vat gevangen. Werkt een relatie of imago voor haar niet mee, dan wisselt ze het soepel in voor iets wat haar op dat moment beter uitkomt.

De Starlet

Zo hadden we al Meghan Markle de Starlet, die dankzij modellenwerk een rolletje kreeg in de juridische soap Suits. Deze powerbabe droeg sexy kokerrokken, had een leuk blog en vooral: blinde ambitie om het te maken in Hollywood.

De Gelukkige Huisvrouw

Nu is de concurrentie daar groot, zodat de Markle Sparkle het net wat wijder spreidde. De slimme dame ving een niet al te snuggere prins, braadde huiselijk kip voor hem, maakte hem wijs dat alleen zíj hem begreep, dat zijn familie zijn grootste vijand was en werd zo de beschermheilige aller golddiggers.

De Verloofde  

Royal verloofde zijn was de rol van Meghans leven: als aanstaande echtgenote van de mateloos populaire prins Harry pakte ze alles en iedereen in tijdens het kennismakingsbezoeken in het Verenigd Koninkrijk.

De Hertogin

Toen na het sprookjeshuwelijk de buit binnen was, zette Meghan de volgende stap in haar masterplan. Niks niet lintjes knippen in Engeland, maar terug naar Amerika, om daar als royal celebs de Obama's van de troon te stoten. Niet voor niets werd ze door haar staf Duchess Difficult gedoopt.

Het Royal Court of Montecito

De Sussexit was een feit, maar niet helemaal zoals Meghan het had gepland. De royal geldkraan ging dicht, de Queen liet zich na het nare Oprah-interview niet verleiden tot een media-oorlogje en het bleek toch lastiger dan gedacht om producties voor Spotify en Netflix te maken. Het liep bovendien geen storm met aanvragen voor lucratieve spreekbeurten van het stel. 

Duchess of Woke

Probleem daarbij was dat Meghan en Harry zich ontpopten tot wereldverbeteraars die preekten over het klimaat vanuit private jets. Het hielp niet dat ze zich vanuit hun villa met miljoenen op de bank bleven pitchen als slachtoffers in een tijd waarin zelfs hun trouwste fans wel andere zaken aan hun hoofd hadden, zoals de energierekening.

Het Kantelpunt

Met het overlijden van koningin Elizabeth brak het draadje dat de Sussex'jes nog een beetje aan de Windsors verbond, hoe aangedaan ze er ook bijstonden.

Koning Charles is zeer gekwetst door alles wat Harry hem al heeft verweten, William vertrouwt het stel niet meer, omdat ze de monarchie zo hebben beschadigd. Van deze twee main players hebben Harry en Meghan weinig te verwachten, qua instandhouding van het royal aura. Dus moest het roer om en snel een beetje. 

Meghan 2.0

Niemand kan beweren dat Meghan niet snel kan schakelent. Was haar vorige grote interview met The Cut nog fel, vol intriges met een snufje dreiging richting de Windsors, in het Variety interview van deze week was er geen spoor meer te vinden van de superieure prediker die gaarne iedereen vertelde wat ie moest denken en doen.

In plaats daarvan leerden we opeens de soft focus en commercieel aanzienlijk betere in de de markt liggende Meghan de Nerdy Mom kennen. Die niet meer wil acteren ('maar zeg nooit 'nooit') en gek is om hamburgers en enorme chocoladekoekjes. Liefde is het enige wat telt: 'Partner love, self-love, love of community and family.’

Dat is nogal wat, als je moeder de enige van je eigen familie is waar je nog contact mee hebt en je kans hebt gezien je man van zijn familie te vervreemden (al had Har daar uiteraard ook zelf een rol in).

In het interview looft Meghan ook koningin Elizabeth en zegt 'trots' te zijn op de 'warmte' van de diepe relatie die ze met haar deelde. Eens kijken, afgezien van één gezamenlijk werkbezoek in 2018 zijn de Queen en de hertogin nooit samen gespot.

Sterker nog, Meghan en Harry sloegen alle uitnodigingen voor privébezoeken aan Sandringham en Balmoral zorgvuldig af en de Queen was bepaald not amused dat The Royal Family door de Sussex'jes in menig interview onder de bus werd gegooid. Je ziet Elizabeth met haar favoriete cocktail op een wolk zitten en 'Memories may vary' murmelen.  

De nieuwste versie van Meghan is dus een en al zonnige luchtigheid van een adorable veertiger in Carolina Herrera ($ 2990) en Jason Wu ($ 5200)...

...die gek is op Scrabble.