Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máximaal genieten: zo ziet kerst eruit in Argentinië

Of de kerst nou in Den Haag, in Argentinië of nog heel ergens anders gevierd wordt, de Oranjes zullen er altijd een vleugje Argentijnse kersttraditie aan toevoegen.

Máxima's Argentijnse kersttradities

Toen de meiden jonger waren, was het vaste prik: het ene jaar zelf een kerstvakantielocatie uitkiezen of thuisblijven, het andere jaar op naar Argentinië. Dat onthulde prinses Amalia zelf in het boek van Claudia de Breij.

Maar goed, nu het koningspaar drie globetrotters in huis heeft, kan dat maar zo op zijn kop zijn komen te staan. Toch is één ding zeker: geen Oranje kerst zonder een knipoog naar de roots van mama Máxima.

Hoe ziet zo'n Argentijnse kerst er eigenlijk uit?

De boom

In Argentinië is kerst een hoofdzakelijk katholiek feest, en dat heeft ook zo zijn gevolgen voor de aankleding in huis. Naast de gebruikelijke kerstboom (in Argentinië bijna altijd een nepboom, het is daar warm in december) staat er eigenlijk altijd wel een pesebre: een kerststal.

In de boom vind je traditioneel veel rood en wit. Groen is in Argentinië geen traditionele kerstkleur. Wél weer heel erg Argentijns is het om de boom mede te versieren met bolletjes watten bij wijze van nepsneeuw.

Buiten bij Huis ten Bosch staat wél een echte boom