Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima: zo was ze tóch een beetje bij het Songfestival

Ode van Noorwegen en dubbelganger in Zweden! Eerder deze week bezocht koningin Máxima het Eurovisie Songfestival al officieel, met een vleugje Muziek in de Klas… …en deze leuke meet met Nikkie de Jager, waarin ze verklapte veel naar Nederlandstalige liedjes te hebben geluisterd om de taal te lere...

Máxima: zo was ze tóch een beetje bij het Songfestival

Ode van Noorwegen en dubbelganger in Zweden!

Eerder deze week bezocht koningin Máxima het Eurovisie Songfestival al officieel, met een vleugje Muziek in de Klas…

…en deze leuke meet met Nikkie de Jager, waarin ze verklapte veel naar Nederlandstalige liedjes te hebben geluisterd om de taal te leren. Stukgedraaid? Het nummer '15 miljoen mensen'. "Het lied zegt heel veel over de Nederlandse cultuur," aldus Máxima. Volgens de koningin werkt Nederlandstalige muziek goed bij het leren van de taal, omdat de woorden vaak worden herhaald.

Verder hangt haar muziekvoorkeur af van haar gemoedstoestand. "Als ik een beetje opgevrolijkt moet worden, luister ik graag salsa of tango." Als HM wil terugdenken aan de goede oude tijd luistert ze graag naar pop en rock uit de jaren 80, zo zei ze. She's one of us! 

Fans alom, zo bleek: Noorse inzender Tix zong haar nog even toe voor haar verjaardag.

En verder gonsde het gerucht dat ze bij de prijsuitreiking de honneurs voor Duncan Laurence zou waarnemen. Vermoedelijk was dat echt slechts een gerucht (of de winnende inzending van Italië was een tikkeltje te rock 'n ruig voor het koningshuis, dat kan óók nog). Gelukkig kon Twitter zich vrolijk maken over ex-deelnemer en puntengever Carola Häggkvist uit Zweden, die sprekend op Máxima bleek te lijken!

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in