Máxima zegt alle publieke optredens af ivm overlijden zusje

Máxima zegt alle publieke optredens af ivm overlijden zusje

In verband met het overlijden van haar zusje Inés Zorretieta zegt Koningin Máxima de komende dagen al haar geplande publieke optredens af.

Langzaamaan wordt er steeds meer bekend over de dood van Inés Zorreguieta (33).

Ze werd in de slaapkamer van haar appartement gevonden door een vriendin, die samen met Inés' moeder Maria del Carmen een kijkje ging nemen toen de hele dag telefoontjes niet werden beantwoord, zo meldt het voorlopige onderzoeksverslag.

Daarna zijn meteen de hulpdiensten ingeschakeld en is het lichaam overgedragen aan de Cuerpo Médico Forense, voor forensisch onderzoek.

Argentijnse media houden sindsdien het komen en gaan van familie en vrienden bij het ouderlijk huis van Máxima en Inés in de gaten. Het koninklijk gezin wordt vrijdag rond 06.00 uur (11.00 uur Nederlandse tijd) in Buenos Aires verwacht.

Volgende week laat Máxima de staatsbezoeken aan Letland, Estland en Litouwen schieten. Koning Willem-Alexander bezoekt deze landen alleen.

Prinses Ariane is naar Inés vernoemd

Inés was de enige volle zus van koningin Máxima, net als zij een kind uit het tweede huwelijk van haar vader Jorge met María del Carmen Cerruti. De koningin heeft verder twee broers, Martin en Juan, en drie halfzusters uit het huwelijk eerste huwelijk van Jorge: Maria, Angeles en Dolores.

Ze is in ons land niet helemaal een onbekende: ze was bruidsmeisje bij het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima. Prinses Ariane, nu elf jaar kreeg ook de naam Inés mee. Het zusje van Máxima was ook meter bij de doop van het prinsesje.

Inés (1984) studeerde volgens Argentijnse bronnen aan verschillende universiteiten, onder meer psychologie.

Ze werkte kortstondig bij de Verenigde Naties in Panama, maar zou na vermeende relationele problemen naar Argentinië zijn teruggekeerd, waarop eetproblemen en depressies de kop opstaken bij de vrouw die werd geprezen om haar humor.

Ze zong graag, waarbij ze zichzelf begeleidde op een gitaar zoals je hier ziet in een video die haar broer Martin op Instagram plaatste in 2017.

Bron en Beeld: ANP