Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima: zeer Instagrammable zonnetje in huis

HM sprak vandaag met jongeren over hun social media-gebruik. Het is voor elke ouder een hot topic, koningin of niet. En met drie jonge meiden waarvan er momenteel twee niet thuiswonen, wéét je gewoon dat koningin Máxima zich wel eens zorgen maakt om de socials van haar dochters. Zeker nu de een o...

Máxima: zeer Instagrammable zonnetje in huis

HM sprak vandaag met jongeren over hun social media-gebruik.

Het is voor elke ouder een hot topic, koningin of niet. En met drie jonge meiden waarvan er momenteel twee niet thuiswonen, wéét je gewoon dat koningin Máxima zich wel eens zorgen maakt om de socials van haar dochters.

Zeker nu de een onder dreiging staat en de ander in Wales al eens in het nieuws kwam nadat er een kiekje van haar uitlekte via een klasgenootje.

Willem-Alexander en Máxima zijn er altijd stellig over geweest: hun meiden bepalen zelf wat ze doen, moeten hun eigen fouten maken. En mama kijkt graag op afstand en via een eigen account een beetje mee wat haar dochters plaatsen op Instagram en TikTok.

Een beetje zon op een druilerige dag is altijd een goed idee. Plus: de look is natuurlijk erg Instagrammable!

Zij weet heel goed hoe belangrijk een gezonde band met sociale media is, als erevoorzitter van de stichting MIND Us. Die stichting maakt zich hard voor de mentale gezondheid van jongeren. En organiseerde vandaag in Den Haag een bijeenkomst over de invloed van social media op die gezondheid.

Wat blijkt: gemiddeld brengen jongeren 160 minuten per dag door op sociale media. Ze hebben er contact met anderen en vormen er een beeld van het leven en de maatschappij. Hun identiteit wordt er gevormd. Heel belangrijk, maar het gebruik van sociale media kan zeker bij jongeren ook leiden tot veel stress, slaaptekort en soms zelfs psychische klachten.

Samen met een influencer en een wetenschapper werd op het hoofdkantoor van T-Mobile gesproken over de positieve én de negatieve invloed van sociale media op de mentale gezondheid. Máxima sprak ook met jongeren en influencers over de taboes rondom mentale gezondheid en hoe die kunnen worden doorbroken.

Beeld: Brunopress/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in