Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima: vier het einde van Dry January met haar favoriete wijn!

Veel power en rijp, donker fruit, dus rustig aan na een maand onthouding. Hoera, Dry January zit erop! Geen dag te vroeg, zeg je? We hear you. Om het te vieren schenken we een bescheiden glaasje in van HM's favoriete vorm van rood.  We hebben inmiddels van zoveel verschillende bronnen gehoord dat...

Máxima: vier het einde van Dry January met haar favoriete wijn!

Veel power en rijp, donker fruit, dus rustig aan na een maand onthouding.

Hoera, Dry January zit erop! Geen dag te vroeg, zeg je? We hear you. Om het te vieren schenken we een bescheiden glaasje in van HM's favoriete vorm van rood. 

We hebben inmiddels van zoveel verschillende bronnen gehoord dat deze wijn in dozen tegelijk wordt afgeleverd bij de Oranjes (eerst op de Eikenhorst, nu op Paleis Huis ten Bosch) dat het haast wel waar moet zijn: Máxima is een Malbec liefhebber.

Malbec is een kleine druif, die in Frankrijk in de Cahors (waar de wijngaard van de Deense royals ligt) heel andere wijnen oplevert dan in het hooggelegen Mendoza in Argentinië. Het verschil tussen dag- en nachttemperatuur is in Mendoza door de hoogte wel 20 graden. Dit zorgt voor een goede, langzame rijping waardoor de druif veel aroma’s krijgt.

De Cahors wijnen zijn nogal wrang en stevig, ze moeten jaren rijpen om zachter te worden. De Mendoza Malbecs hebben veel tonen van zwarte bramen en bessen. Het is een paarsrode wijn die vrij soepel is en toch een intense uitgesproken smaak heeft. Argentinië produceert ruim 75% van alle Malbec wijnen wereldwijd.

En wat past er eens bij? Malbec is een goede match met vlees, spaghetti bolognese en bijvoorbeeld geroosterde groente met geitenkaas. Bij de borrel serveer je er blauwe schimmelkaas bij. Februari ziet er meteen een stuk zonniger uit, vind je ook niet?

Foto's (c) PPE Agency, iStock 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in