Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima troost de moeder van de ontvoerde Insiya

De aankomst van de Indiase president kreeg vanochtend een wending. Het staatsbezoek van de Indiase president Ram Nath Kovind en zijn echtgenote Savita is officieel begonnen. Willem-Alexander en Máxima hetten de twee vanochtend welkom op de Dam in Amsterdam. Daar werd onder andere de erewacht geïn...

Máxima troost de moeder van de ontvoerde Insiya

De aankomst van de Indiase president kreeg vanochtend een wending.

Het staatsbezoek van de Indiase president Ram Nath Kovind en zijn echtgenote Savita is officieel begonnen. Willem-Alexander en Máxima hetten de twee vanochtend welkom op de Dam in Amsterdam.

Daar werd onder andere de erewacht geïnspecteerd.

Er zal na het koude, regenachtige welkom in het Koninklijk Paleis worden bijgepraat over gisteren, want toen waren de Kovinds ook al in Nederland. Ze bezochten samen met minister Hoekstra bij het niet meest voorbeeldige weer ooit de Keukenhof, maar deden dat nog zonder ons koningspaar.

De moeder van Insiya

Nog vóór de Oranjes hun buitenlandse gasten verwelkomden, maakten ze tijd om te praten met Nadia Rashid. Zij is de moeder van het ontvoerde meisje Insiya, die in 2016 door haar vader zonder toestemming van Nadia werd meegenomen naar India. Het meisje was toen twee. De zaak staat al lang bij Máxima op het netvlies, maar dit lijkt de eerste keer te zijn dat de vrouwen elkaar ook echt ontmoeten.

Nadia vroeg Máxima deze week opnieuw om aandacht voor haar schrijnende verhaal. 

Op de Dam werd ze even door het koningspaar aangeschoten.

Bijna twee jaar geleden werd de vader van Insiya na verschillende rechtszaken bij verstek veroordeeld tot negen jaar celstraf voor de ontvoering.

Het hof bepaalde niet veel later dat Insiya's vader onmiddellijk gevangen moest worden genomen, maar India heeft geen uitleveringsverdrag met Nederland dus gebeurde er niets.

Vanavond: een staatsbanket

Vanavond zien we de Oranjes en hun gasten weer op de Dam: dan melden ze zich voor een staatsbanket in het Koninklijk Paleis, waar we toch hópen op tiarapracht.

Modisch zal het allemaal wel goed zitten, als we zo kijken wat Máxima allemaal uit de kast trok toen ze in 2019 zelf op bezoek gingen in India.

Beeld: ANP/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in