Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima takes New York: dag 1

Start spreading the news… onze koningin is de komende dagen in New York op bezoek bij de Verenigde Naties. En begon de trip met een diner mét bekenden. Máxima vloog dinsdag na de balkonscène van Prinsjesdag snel door naar New York om diezelfde avond nog (in Nederland was het al diep in de nacht) ...

Máxima takes New York: dag 1

Start spreading the news… onze koningin is de komende dagen in New York op bezoek bij de Verenigde Naties. En begon de trip met een diner mét bekenden.

Máxima vloog dinsdag na de balkonscène van Prinsjesdag snel door naar New York om diezelfde avond nog (in Nederland was het al diep in de nacht) aan te schuiven bij het Global Goals Awards Dinner in het Lincoln Center.

Prijsuitreiking

Tijdens dit diner, georganiseerd door de Bill & Melinda Gates Foundation, werden prijzen uitgereikt aan individuen en groepen mensen die zich op buitengewone wijze hebben ingezet voor het bereiken van duurzame ontwikkelingsdoelen. Koningin Máxima (nog steeds in grijs, dé kleur van haar Prinsjesdag) zet zich sinds 2009 als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken en hiermee hun kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten.

Schoonzus

Ze was overigens niet de enige royal die aanschoof bij het diner met prijsuitreiking: prinses Mary van Denemarken was ook aanwezig, en ook schoonzus Mabel schoof aan. Zij sprak (als voorzitter van de organisatie Girls Not Brides - bij de VN over de vooruitgang van de situatie rondom kinderhuwelijken.

Morgen meer...

Woensdag en donderdag heeft Máxima ook nog een vol programma in New York. De komende dagen praten we je (onder het genot van de nieuwste foto’s) elke ochtend bij over haar reis.