• Royalty

Máxima straalt tijdens het Staatsbanket

Máxima straalt tijdens het Staatsbanket

Laat het maar aan onze koningin over om een stijlvolle indruk te maken. En een Staatsbanket is het perfecte excuus om mooi in het lang te gaan. 

Máxima koos voor een lange chiffon jurk van Jan Tamaniau. Wat een plaatje! Het Grand Ducal Palace in Luxemburg leent zich ook perfect voor dit soort gelegenheden.

Máxima straalt tijdens het Staatsbanket

Ook het Koninklijk Huis deelt een foto. 

Groothertog Henri en groothertogin Maria-Teresa dragen het Ridder Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw, erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stéphanie dragen het Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau.

Koning Willem Alexander en Koningin Máxima dragen de hoogste Luxemburgse onderscheiding: Ridder in de Huisorde van de Gouden Leeuw van Nassau.

Koning Willem-Alexander is samen met groothertog Henri grootmeester van die orde. Een overblijfsel uit de tijd dat Luxemburg en Nederland hetzelfde staatshoofd hadden (Willem I, II en III van 1815 tot 1890).

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in