• Royalty

Máxima speecht op 65 km afstand

Door Ella Vermeulen
Máxima speecht op 65 km afstand

En we kraken een royal kantoorgeheim! 

Niks geen Casual Friday, koningin Máxima heeft bij de Vrije Universiteit Amsterdam de Diesrede over het thema ondernemerschap gehouden in een chique rode top. De VU bestaat dit jaar 140 jaar, de rede maakt onderdeel uit van de viering.  

De Royal Econome, lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, sprak over wat nodig is voor duurzame groei en ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf. Zo benadrukte ze onder andere het belang van het stimuleren van investeringen voor innovatie en groei, financierings- mogelijkheden en de coaching van ondernemers. "Een leven lang ontwikkelen moet het nieuwe normaal zijn," aldus HM.

Máxima speecht op 65 km afstand

De Dies Natalis werd geopend door rector magnificus Vinod Subramaniam. Tijdens dit lustrumjaar staat het gedachtegoed van de oprichter van de VU, Abraham Kuyper, centraal. Het gaat om de thema’s democratie, diversiteit en sociaal ondernemerschap. Tijdens de viering worden tevens eredoctoraten uitgereikt en is er een voordracht door de Vrije Schrijver, Maxim Februari.

Máxima speecht op 65 km afstand

De blouse hoort bij het rode pak van Claes Iversen...

Máxima speecht op 65 km afstand

...dat ze eerder dit jaar ook droeg bij aankomst in India voor het staatsbezoek (oh staatsbezoeken, wat missen we die...). Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om duurzame groei van het mkb te stimuleren. Daarbij richt het Comité zich op versterking van het groeipotentieel. Jaarlijks brengt het Comité de Staat van het MKB uit.

Máxima speecht op 65 km afstand

Intussen hebben we ook nog een Huis ten Bosch-geheim gekraakt. In oktober vroegen we ons al af hoe Máxima een boeket met tulpen op haar fraai ingelegde tafel kon hebben staan...

Máxima speecht op 65 km afstand

...gezien het feit dat exact hetzelfde boeket er nog steeds staat, gaat het vermoedelijk om een arrangement van kunstbloemen. De Oranjes en een vleugje zuinigheid, het kan dus wél ? !

Openingsfoto (c) RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in