Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima slaat aan het gamen

Dikke kans dat er op Huis ten Bosch gretig ge-gamed wordt. Maar of HM dan meedoet…

Máxima gamen

We kunnen ons koningin Máxima niet voorstellen als gamer, maar als koningin moet je veelzijdig zijn. Dus schoof HM vanochtend in Amsterdam aan bij de Dutch Games Association.

De Nederlandse game-industrie bestaat uit meer dan zeshonderd bedrijven en de helft van alle Nederlanders (bijna negen miljoen mensen) speelt games. Dus ook op Huis ten Bosch moet dat haast het geval zijn.

ANP /ANP

Máxima sprak met vertegenwoordigers uit de game-wereld over de ontwikkelingen en de groei van hun sector en kreeg natuurlijk ook een rondleiding. Ook werd er even gekeken naar de games Horizon Forbidden West en Hackshield, allebei van Nederlandse makelij.

Voor de Máxima-noot (ze arriveerde in beeldig roze met goud) ging het ook over hoe games kunnen bijdragen aan de educatie van jongeren op het gebied van digitalisering en hoe zij zich kunnen wapenen in de digitale wereld.

Brunopress/Patrick van Emst

Gaming met een maatschappelijke knipoog, dan is het ineens toch wel weer Majesteitelijk. En het levert leuke plaatjes op natuurlijk, HM met een controller in haar hand. We horen de A’s hier nog gniffelen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Royalty
  • Brunopress/Patrick van Emst