Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima schittert in strapless Valentino

Een galajurk van tien jaar oud, wat een zalige koningin hebben we toch. Pure weelde op de trappen van het prachtige Konzerthaus Berlin, waar de Nederlandse bloemen binnen én buiten keurig kleurden bij de jurk van gisteren. Zou die als inspiratie hebben gediend? Daar, tussen al dat schoon, op de r...

Máxima schittert in strapless Valentino

Een galajurk van tien jaar oud, wat een zalige koningin hebben we toch.

Pure weelde op de trappen van het prachtige Konzerthaus Berlin, waar de Nederlandse bloemen binnen én buiten keurig kleurden bij de jurk van gisteren. Zou die als inspiratie hebben gediend?

Daar, tussen al dat schoon, op de rode loper en tussen de indrukwekkende kolommen was het best moeilijk opvallen. Maar geef dat Majesteit maar gerust te doen.

Valentino droom

Zojuist verscheen ons koningspaar ter plekke voor de welbekende contraprestatie (een bedankje voor de gastvrijheid) tijdens hun staatsbezoek aan Berlijn. En hoe!

Máxima koos voor de gelegenheid voor een outfit van Valentino, eens niet in Valentino-rood maar in baby blue. Deze specifieke jurk (een strapless droom met laagjes) droeg ze in 2011 in Monaco voor het diner na afloop van het huwelijk van prins Albert en Charlene, maar daarna nooit meer naar een openbare gelegenheid.

De jurk in 2011

Dag diamanten

Ze combineerde de jurk met losse lokken (de eerste keer deze trip) en een fijne ketting, wel even iets anders dan de diamanten praal van gisteren, maar met diamanten nonetheless.

Binnen in de zaal treedt Máxima's favoriete Koninklijk Concertgebouworkest op, onder leiding van Iván Fischer. Voor de liefhebber: ze spelen Mozarts Vierde vioolconcert in D-majeur (met Sylvia Huang als soliste) en daarna Beethovens Vierde symfonie. En je kunt fijn meegluren en luisteren via deze livestream.

Al zul je daar geen mooiere blik op Majesteit krijgen dan hier: wat een prachtige koningin hebben we toch, en wat maakt ze ook deze trip weer bijzondere keuzes.

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in