Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima's 'waarom toch die handtas'-momentjes

Ze gaat nergens zonder naartoe, maar soms vraag je je echt af waarom. Koninginnen en hun handtassen. Ze zijn er dol op. Omdat ze er (in andere tijden) mee kunnen voorkomen dat ze iedereen een handje moeten geven. Omdat ze ermee kunnen signaleren dat ze klaar zijn met een situatie (dat doet koning...

Máxima's 'waarom toch die handtas'-momentjes

Ze gaat nergens zonder naartoe, maar soms vraag je je echt af waarom.

Koninginnen en hun handtassen. Ze zijn er dol op. Omdat ze er (in andere tijden) mee kunnen voorkomen dat ze iedereen een handje moeten geven. Omdat ze ermee kunnen signaleren dat ze klaar zijn met een situatie (dat doet koningin Elizabeth al jaren subtiel door haar tas om de andere arm te hangen). Omdat ze nou eenmaal graag hun telefoon, een handspiegeltje en een lipstick subtiel bij zich willen dragen.

We snappen het heus, elke vrouw heeft een band met haar handtas. Maar koningin Máxima kan écht geen seconde zonder, zo lijkt het soms. Zoals tijdens deze zeven momentjes waarop we ons afvroegen: waarom toch die handtas?

Voor een gesprek op het eigen paleis

Toen de Oranjes dinsdag op Paleis Noordeinde aanschoven bij Oekraïners die tegenwoordig in Nederland wonen, kwam HM binnen lopen met een keurig handtasje. Terwijl ze gewoon vanuit een andere ruimte in het eigen werkpaleis kwam. Had dat tasje niet even achter kunnen blijven in de eigen werkkamer of bij een lakei?

Ze kán het wel, haar tas tijdelijk achterlaten. Haar nieuwe Dior-baby met haar naam erop bijvoorbeeld bleef onlangs keurig in de auto achter.

Tijdens een VN-bezoek aan Pakistan

Oké, dit is er voor ons niet een onder de noemer 'waarom toch die tas', maar in Pakistan waren ze in 2019 wel degelijk verbouwereerd dat HM haar eigen tas en papieren droeg. Dat is onder Pakistaanse bestuurders zó ongebruikelijk dat Máxima zelfs trending topic werd die dag.

Bij de Herdenking op de Dam

Een beroemd HM-met-tasmoment waar op Nederlandse socials ook veel over gepraat werd. Máxima kwam uit het paleis lopen voor twee minuten stilte en de toespraak van Willem-Alexander op de Dam. Had ze daarvoor haar handtas niet even binnen achter kunnen laten? Wat zou er toch in zitten waar ze geen seconde zonder wil? Of zou het een soort van emotioneel schild zijn geweest?

Voor een ontmoeting met de medaillewinnaars

Zelf lijkt Máxima óók wel te weten dat het niet altijd optimaal is, zo'n tasje. Bij haar ontmoeting met de medaillewinnaars van de Olympische Zomerspelen werd ze nog keurig met tasje gespot...

...en bij die van de Winterspelen ging ze toch met vrije handen.

Bij de uitreiking van de Appeltjes van Oranje

Ook weer in Paleis Noordeinde. Máxima komt binnenlopen met tas...

...maar moet vervolgens speechen en op de foto's zonder. Dus die had ook wel op kantoor kunnen blijven.

Op Koningsdag 2020

Woningsdag was het toen, een dag helemaal op Huis ten Bosch. Dus een thuiswedstrijd voor Máxima en haar meiden. Maar wat denk je: vanaf de eerste seconde was er een handtas in het spel. Ditmaal eens niet van Máxima trouwens, maar van Amalia.

Bij de zomerfotosessies

Even het huis uit, de achtertuin in, een kwartiertje of wat poseren en dan weer naar binnen. Daar kun je niet echt een tas voor nodig hebben, toch? Zeker niet als je het ding toch alleen maar moet uitbesteden aan iemand anders omdat je zonder moet poseren? Nee hoor.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in