Máxima's Prinsjesdagjurk: een droom uit Amsterdam

Máxima's Prinsjesdagjurk: een droom uit Amsterdam

Designer Mohamed Benchellal sprak in maart zijn droomwens uit: de koningin kleden.

Dat hij in Nederland nog geen énorme modenaam is, vond Cécile Narinx maar vreemd. Zij portretteerde Mohamed Benchellal daarom in maart in De Volkskrant. Waar hij direct een mooie droom uitsprak. "Eerst wil ik Sheikha Mozah kleden, die staat bovenaan mijn verlanglijstje. En dan Máxima. Denk je dat ze Volkskrant Magazine leest?"

Máxima's Prinsjesdagjurk: een droom uit Amsterdam

Nou... het heeft er alle schijn van, want gisteren verscheen Máxima in een zeer vooruitstrevende en voor haar toch ook wel zeer ongebruikelijke Prinsjesdagjurk van Benchellal. Zes maanden later en zijn droom was in vervulling gegaan. Dubbelop, want kijk maar op zijn Instagram wie hij onlangs nog meer kleedde.

In de krant of online shoppend?

Benchellal is momenteel een hete naam in de mode- en showbizzwereld. Hij won in 2020 de Vogue Arabia Fashion Prize waarmee hij zichzelf enorm in de kijker speelde. Onderdeel van de prijs was een eigen collectie voor Net-a-Porter.

Nou weten we dat HM daar graag shopt, dus wellicht is het daar dat ze zijn naam tegenkwam. Of het was op een weekendochtend op Huis ten Bosch, met de krant erbij. Either way, het resultaat mag er wezen.

Godinnen

Extra leuk aan het werk van Benchellal is dat het in Nederlandse ateliers wordt gemaakt, van Nederlandse stoffen. Hartstikke duurzaam dus. Zijn Net-a-Porter-collectie vloog binnen twee weken van de digitale schappen, maar daar komt vást een vervolg op. In the meantime kun je hier meer informatie opvragen als je ook een echte Benchellal wil scoren.

Dat willen we allemaal wel nu we Máxima in zijn ontwerp hebben zien bewegen, maar de designer is ook gewoon stapelgek op vrouwen, een goed teken. In de Volkskrant: "Ik wil de vrouwen die ik kleed als iconen en godinnen neerzetten. Op een voetstuk. Ik vind de vrouw an sich het mooiste wat er ooit gecreëerd is."

Máxima's Prinsjesdagjurk: een droom uit Amsterdam

Dan ben je bij Máxima natuurlijk aan het juiste adres. En mocht de koninklijke samenwerking naar meer smaken, dan kan Mohamed nog even door. Hij heeft al gemeld dat hij ook Amalia, Alexia en Ariane dolgraag zou kleden.

Kom maar op!

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in