Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima's geheim dat bijna niemand weet

Onze koningin zier er bijna altijd uit om door een ringetje te halen. Hoe doet ze dat toch?! Niet alleen natuurlijk, daar helpen een klein legertje specialisten bij. Designers, visagisten, een kamenierster en hairstylisten bijvoorbeeld. Maar één ding dat bijna alle bekende royals wél nodig hebben...

Máxima's geheim dat bijna niemand weet

Onze koningin zier er bijna altijd uit om door een ringetje te halen. Hoe doet ze dat toch?! Niet alleen natuurlijk, daar helpen een klein legertje specialisten bij. Designers, visagisten, een kamenierster en hairstylisten bijvoorbeeld. Maar één ding dat bijna alle bekende royals wél nodig hebben, heeft Máxima niet nodig...

Favoriete Designers

Máxima draagt graag kleding van Nederlandse designers als Jan Taminiau, Claes Iversen en Mattijs van Bergen.

Maar het meest shopt ze bij het Brusselse modehuis Natan. Daarvan heeft ze een uitgebreid assortiment ‘dagkleding’: stijlvolle jurken voor overdag, zonder meteen over de top te gaan, zoals deze:

Hét stijlgeheim

Koning Máxima heeft met nadruk géén stylist. Ze houdt zelf graag de stylingtouwtjes in handen en dat doet ze met verve. Een paar keer per jaar komt ze samen met haar favoriete designers en wordt haar evenementenagenda voor de komende maanden doorgenomen.

Alle credits voor haar stijlvolle voorkomen, gaan dus naar de koningin zelf.

Máxima heeft wél een kamenierster/kleedster. Jolanda ten Brinke legt alles klaar, archiveert wat wanneer is gedragen en zorgt voor passende accessoires. Deze dame blijft liever uit de schijnwerpers, maar je ziet haar steevast in het voetspoor van de koningin.

Er is trouwens duidelijk verschil tussen Máxima’s reizen als beschermvrouw van microkredieten en de officiële staatsbezoeken.

Op de eerste gaat ze meer als zichzelf, met losse haren en dito kleding.

Bij grote events, komt de kapster ook nog even langs, zoals hier bij het paleis op de Dam. Martina Stanislavova en haar koffer zijn onlosmakelijk verbonden met de stijlvolle haardracht van Máxima.

Tijdens staatsbezoeken reist haar entourage mee: kamenierster Jolanda, hair artist Ilham Mestour en een visagiste. Het resultaat mag er zijn!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in