Máxima-rewind: op naar Washington

Máxima-rewind: op naar Washington

Andere tijden: dit was Máxima's dag in 2019.

Haar werk voor de VN is misschien 'slechts' haar op twee na belangrijkste titel (na moeder en koningin), wie koningin Máxima een beetje volgt, weet dat HM er altijd loeidruk mee is. En in normale tijden betekent dat in deze aprilweek: hop, dat vliegtuig in, op naar Washington.

Daar vindt in normale tijden rond deze tijd altijd de voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereld Bank Groep plaats. Waar Majesteit als speciaal afgezant natuurlijk óók verwacht wordt.

Vorig jaar en dit jaar was ze er uiteraard niet (al zal een en ander zich uiteraard via video-bellen afspelen). Maar op 12 april 2019 was ze er wél. En dat voelt nu toch wel als een enorme blast from the past.

In 2019, in Dolce & Gabbana, in Washington. Andere tijden

Máxima-rewind: op naar Washington
Máxima-rewind: op naar Washington

Máxima zal het ongetwijfeld missen, want bij de vergaderingen maakte ze vaak afspraken voor toekomstige bezoeken. Er gebeurde nogal wat, in de wandelgangen van Washington. Haar hele jaaragenda wordt daar normaal gesproken voor een groot deel bepaald.

En zoals we allemaal weten, is Zoom geen alternatief voor álles wat we normaal face to face zouden doen. Op naar 2022.

Beeld: Koninklijk Huis/Wereldbank

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in