Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima op luchtig in Abu Dhabi

Máx en WA zijn gearriveerd in de VAE. Het was vanochtend vroeg dag op het paleis. Al rond zes uur stapten koning Willem-Alexander en Máxima in het regeringsvliegtuig PH-GOV voor hun trip naar Abu Dhabi. Daar hebben de koning en koningin vandaag 'enkele bilaterale gesprekken'. Iemand koffie? Bij a...

Máxima op luchtig in Abu Dhabi

Máx en WA zijn gearriveerd in de VAE.

Het was vanochtend vroeg dag op het paleis. Al rond zes uur stapten koning Willem-Alexander en Máxima in het regeringsvliegtuig PH-GOV voor hun trip naar Abu Dhabi. Daar hebben de koning en koningin vandaag 'enkele bilaterale gesprekken'. Iemand koffie?

Bij aankomst in de Emiraten droeg Máxima deze luchtige jurk van het Australische label Zimmermann, ideaal geschikt voor warme dagen. In Abu Dhabi is het 31 graden, dus een overbodige luxe is het zeker niet. De vorige keer dat HM de polkadots uit de koffer trok, was tijdens het staatsbezoek aan Indonesië in maart 2020.

Vanuit Abu Dhabi stappen de koning en koning in een auto om de anderhalf uur naar Dubai af te leggen, waar woensdagochtend hun 'echte' programma begint. 

De Oranjes zijn vandaag en woensdag in de Verenigde Arabische Emiraten voor de World Expo 2020. Woensdag staat het daar in het teken van Nederland. Willem-Alexander opent het Nederlandse paviljoen op de door de pandemie uitgestelde wereldtentoonstelling.

Nederland laat zich op de tentoonstelling zien vanuit het thema 'Uniting water, energy and food'. Al zien we op de eerste foto's van het paviljoen ook volop Nijntje, Delfts blauw en Tony Chocolonely voorbijkomen.

Morgen is er een ceremonie, een toespraak en zijn er ook ontmoetingen met stakeholders (koffie?). Het koningspaar gaat op bezoek bij een kas in de woestijn. En later op de dag komt zangeres Hind, die sinds een tijdje in Dubai woont, optreden voor het koningspaar en andere expo-gasten.

Bewogen dagen in een enorme expo én de woestijn – ons koningspaar krijgt het er druk mee. Wij wachten met smart op de foto's.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in