Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima: op koninklijk met een nostalgisch randje

HM trok een hele bekende jurk uit de kast, maar een knalkleur heeft-ie niet. Koningin Máxima toog vanochtend naar Utrecht. Daar was ze op de universiteit aanwezig bij een symposium over 'jong zijn in de 21e eeuw. Er werd twintig jaar onderzoek gepresenteerd naar de gezondheid en het welzijn van s...

Máxima: op koninklijk met een nostalgisch randje

HM trok een hele bekende jurk uit de kast, maar een knalkleur heeft-ie niet.

Koningin Máxima toog vanochtend naar Utrecht. Daar was ze op de universiteit aanwezig bij een symposium over 'jong zijn in de 21e eeuw. Er werd twintig jaar onderzoek gepresenteerd naar de gezondheid en het welzijn van schoolgaande jeugd in Nederland.

Dat gaat HM natuurlijk allemaal driedubbel aan het hart: als moeder van drie dochters en als erevoorzitter van Stichting MIND Us, die zich inzet voor de mentale gezondheid van kinderen. En als moeder van een nét studerende dochter, is het altijd leuk om voet te zetten in een universiteit, al zit Amalia in Amsterdam.

Burgermeester Dijkstra, wat zegt u nu?!

Máxima koos voor de gelegenheid voor een heel koninklijke look mét hoed (je wil natuurlijk niet voor een student worden aangezien, alhoewel...) van NATAN. De kleur valt niet erg op, de jurk zelf vinden wij wél erg leuk om weer eens te zien. Het is ook de jurk die ze in 2017 droeg tijdens het staatsbezoek aan Portugal, waar onder andere onvergetelijke plaatje werd gemaakt. #nostalgielight

We zijn het bijna niet meer gewend, HM in een niet-knalkleurtje. Helemaal na haar bezoek aan de VS en de Michael Kors-look van gisteren.

Maar goed, terug naar het evenement in kwestie. Het uitgebreide onderzoek dat in Utrecht gepresenteerd werd, richtte zich van 2001 tot 2021 op sociale relaties, mentale gezondheid, middelengebruik, gezondheidsgedrag en seksualiteit van jongeren in Nederland.

Het onderzoek maakt deel uit van een groot internationaal onderzoek en is het enige onderzoek dat op al deze gebieden laat zien in hoeverre de Nederlandse schoolgaande jeugd de afgelopen twintig jaar is veranderd en voor welke groepen dit met name geldt.

Majesteit nam het eerste exemplaar van het onderzoeksrapport in ontvangst en sprak met verschillende onderzoekers. Ook ging ze in gesprek over hoe de onderzoeksresultaten kunnen bijdragen aan echte aanbevelingen voor beleid, onderwijs en zorg.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in