Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima op gala: welke jurken gaan mee naar Noorwegen?

Een staatsbezoek met Koningin Groot Gala. Dat belooft wat. De Oranjes zijn nog maar net terug van een bliksembezoek aan Dubai, of ze pakken alweer hun koffers. Maandagavond vertrekken ze naar Oslo voor een staatsbezoek aan Noorwegen. De banden tussen de Noorse en Nederlandse royals zijn diep en g...

Máxima op gala: welke jurken gaan mee naar Noorwegen?

Een staatsbezoek met Koningin Groot Gala. Dat belooft wat.

De Oranjes zijn nog maar net terug van een bliksembezoek aan Dubai, of ze pakken alweer hun koffers. Maandagavond vertrekken ze naar Oslo voor een staatsbezoek aan Noorwegen.

De banden tussen de Noorse en Nederlandse royals zijn diep en goed. Willem-Alexander en Máxima zijn goed bevriend met kroonprins Haakon en zijn Mette-Marit. Hun zoon, prins Sverre Magnus, is Máxima's petekind. Koning Harald was de peetvader van prins Friso.

Koningin Groot Gala

Het is welbekend dat koningin Sonja houdt van Groot Gala en lekker uitpakken, en dat zal niet anders zijn geworden na ruim anderhalf jaar pandemie. Dat wordt een mooi feestje kortom. En eentje waarvoor Máxima de nodige tiara- en jurkenpracht zal inpakken.

In termen van flag dressing zijn de kleuren rood en blauw. Wij hopen daarom bijvoorbeeld deze asymmetrische Claes Iversen voorbij te zien komen bij staatsbanket of contra-prestatie (hier gedragen voor het staatsbezoek van Singapore)...

...of deze rode Valentino (hier in Luxemburg).

Mocht Majesteit blauw gaan, dan zouden wij heel graag de Taminiau die ze droeg voor het staatsbezoek aan Groot-Brittannië weer eens willen zien. Dat was natuurlijk het staatsbezoek der staatsbezoeken, en zo voelt deze in Noorwegen ook wel. Koningin Sonja would approve.

Of misschien mag de inhuldigingsjurk weer eens uit het archief? Die is sinds een bezoek aan Denemarken in 2015 (in tegenstelling tot bij de inhuldiging zelf hier zonder cape) niet meer gespot.

Of wordt het geel?

Nog een alternatief mocht al het blauw en rood Majesteit voor een van haar avonden in Oslo niet zo aanspreken: deze gele Taminiau (hier ook al in Luxemburg).

O, en als ze eropuit gaan in Oslo en Trondheim moet er natuurlijk ook iets warms mee. Mette-Marit deed dat vorige week al even goed voor. Nou zit onze eigen Majesteit goed in de dikke winterjassen. Maar zouden wij dit nieuwe snoepje van Taminiau ook errug lekker vinden.

Enfin: wij zijn er klaar voor!

Beeld: Brunopress/ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in