Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima: nagenieten van haar mooiste India-looks

Het staatsbezoek aan India in 10 prachtige outfits.  Over elke outfit was nagedacht en nooit werd het een kostuum: koningin Máxima weet als geen ander iets van haar eigen stijl en smaak aan Diplomatic Dressing toe te voegen. Dus, wat zagen we allemaal langskomen? Aankomst Bij de aankomst op het v...

Máxima: nagenieten van haar mooiste India-looks

Het staatsbezoek aan India in 10 prachtige outfits. 

Over elke outfit was nagedacht en nooit werd het een kostuum: koningin Máxima weet als geen ander iets van haar eigen stijl en smaak aan Diplomatic Dressing toe te voegen. Dus, wat zagen we allemaal langskomen?

Aankomst

Bij de aankomst op het vliegveld van New Delhi zette Máxima meteen leuk de toon in een rood pak van Claes Iversen.

Dag 1

De eerste dag van een staatsbezoek is altijd de meest formele en Máxima ging dan ook sterk van start in matblauwe kant die aan de bovenkant wat om haar heen wolkte. Het betrof een ontwerp van Natan.

Het onbetwiste fashion hoogtepunt van deze Royal Tour was de roze sari die Máxima droeg tijdens het staatsdiner. De stof kocht ze twaalf jaar geleden zelf in Jaipur, tijdens een staatsbezoek waarop ze als prinses haar schoonmoeder, toen nog koningin Beatrix, vergezelde.

Jan Taminiau maakte er deze sprookjesachtige sari van, die niets meer nodig had dan de diamanten bandeau. De clutch kon weer eens niet goed dicht, dat is een dingetje van HM die er graag veel instopt en 'm nog wel eens haastig moet sluiten. 

Dag 2

Een beige Natan met plooien die kreukels van lang zitten makkelijk verdoezelen en ter compensatie van zoveel relatieve ingetogenheid een buitengewoon vrolijk makende hoed met veren #MadHatter.

Dag 3

Het was een drukke verkleeddag die begin met een blauwe jurk met een spannend oogje van Sandro Paris. Gezien de warmte waren de handschoenen overbodig, maar dat is wellicht gewoon een koninginnendingetje.

In de middag wisselde ze de Sandro Paris om voor een lichtblauwe Natan, met een hoed van Fabienne Delvigne.

Voor de receptie met een deel van de Nederlandse gemeenschap kwam er een nieuwe Zimmerman in beeld met héél veel knoopjes...

...en enorme pofmouwen en een ceintuur, totally Máxima. 

Mooi was dat de kleur van de jurk veel weg had van de oude gebouwen in Mumbai en prachtig kleurde bij de Poort naar India.

Dag 4

Overdag toonde Máxima een sterk staaltje Diplomatic Dressing met deze Taminiau die schalks knipoogde naar de Indiase vlag.

Voor een diner met de minister van Kerala koos Máxima voor een traditionele sari, maar wel met blote schouder en zilveren plateauzolen van Aquazurra. De Royal Kapper kon het vermoedelijk allemaal even niet meer aan, dus: los haar.

Dag 5

Van het afscheid van India in Alleppey maakte HM een mooie oranje finale in een kanten Natan met een zedige witte onderjurk en oranje accessoires. Het was weer Máximaal, Majesteit!  

Foto's (c) PPE Agency en ANP, label ID's via onvolprezen Josine van Modekoningin Máxima  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in