Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima naar Indonesië: alle sari's verzamelen!

Wat zal de kampioen Diplomatic Dressing nu weer eens verzinnen? Nu het staatsbezoek aan Indonesië steeds dichterbij komt, zijn de voorbereidingen natuurlijk al in volle gang. Opvallend – en een beetje teleurstellend – is dat er geen staatsdiner op het programma staat, wat de kans op even heerlijk...

Máxima naar Indonesië: alle sari's verzamelen!

Wat zal de kampioen Diplomatic Dressing nu weer eens verzinnen?

Nu het staatsbezoek aan Indonesië steeds dichterbij komt, zijn de voorbereidingen natuurlijk al in volle gang. Opvallend – en een beetje teleurstellend – is dat er geen staatsdiner op het programma staat, wat de kans op even heerlijk zwijmelen bij een dreamy outfit een stuk kleiner maakt. We moeten het doen met een 'staatslunch' wat toch aanzienlijk minder glam klinkt.

Maar goed, we klampen ons vast aan een bezoek aan de sultan van Yogyakarta in zijn paleis en aan een avondbezoek aan het  tempelcomplex van Prambanan, waar HM hopelijk een vleugje couleur locale in haar look zal gooien. Ze heeft namelijk best wat in de kast om de oer-Hollandse degelijkheid (staatslunch - we kunnen er niet over uit!) enigszins mee te compenseren qua sarong en andere prachtige gewaden met een vleugje exotische chic. Zoals deze sari, die ze in 2013 droeg bij een staatsbezoek aan Singapore.

Ook met even de boel bedekken om de plaatselijke normen en waarden te eerbiedigen (Indonesië is een streng Islamistisch land)  heeft ze geen moeite, zoals ze bewees in Abu Dhabi.

En natuurlijk verraste HM vorig jaar in India met twee spectaculaire creaties, zoals deze Taminiau...

en dit groene beeldje. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Joko Widodo een staatsbezoek aan de Republiek Indonesië. Het bezoek vindt plaats van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 maart. Het Koninklijk Paar bezoekt de steden Jakarta en Yogyakarta op Java en de eilanden Kalimantan en Sumatra.

Foto's (c) Brunopress, Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in