Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima: 'Mag ik uw QR-code even zien?'

Geen voorkeursbehandeling voor royals in het Stedelijk Museum. Koningin Máxima was vanmiddag in het Stedelijk Museum. Niet om lekker rond te dwalen (was het maar zo, zal ze denken), maar voor de jubileumviering van Fonds Kwadraat. En ja: ook zij moest bij binnenkomst gewoon de royal iPhone trekke...

Máxima: 'Mag ik uw QR-code even zien?'

Geen voorkeursbehandeling voor royals in het Stedelijk Museum.

Koningin Máxima was vanmiddag in het Stedelijk Museum. Niet om lekker rond te dwalen (was het maar zo, zal ze denken), maar voor de jubileumviering van Fonds Kwadraat. En ja: ook zij moest bij binnenkomst gewoon de royal iPhone trekken.

Dat fonds verstrekt al vijftig jaar leningen aan beeldend kunstenaars, ontwerpers en fotografen, dus de locatie was passend. En laat het maar aan Majesteit over om voor zo'n gelegenheid ook een passende outfit uit de kast te toveren.

In kleurrijk Claes Iversen voor deze druilerige dag

Sowieso ligt HM deze week lekker op stoom. Maandag verscheen ze in het Brabantse Uden in een prachtige zwarte jurk van Valentino (een gouden combinatie, zoals je hier kunt zien). Gisteren in Rotterdam koos ze voor panterprint.

In het Stedelijk Museum sprak Máxima onder meer met jonge kunstenaars over hun leven in de kunstwereld en de financiering van kunstprojecten. Zenuwslopend, kunnen we ons voorstellen. Majesteit heeft er namelijk nog wel eens een handje van werk van een jonge kunstenaar een pronkplek te geven.

Denk maar aan haar inmiddels beroemde blauwe spiegellamp, die tijdens haar televisie-interview met Matthijs van Nieuwkerk zo uitgebreid ter sprake kwam.

Met een heel paleis te vullen, hoeft ze in elk geval niet te schromen om weer eens een mooi stuk op de kop te tikken.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in